FII TU INSUTI

 

Am reauzit de curand aceasta expresie si am inceput sa reflectez asupra ei. Ce inseamna sa fii tu insuti? Ce ne impiedica sa fim noi insine? Cine ne obliga sa fim altfel? Care este motivul pentru care nu suntem noi insine?

A fii tu insuti pare de multe ori a fi greu. Ne invartim intr-o lume, care de cele mai multe ori ne obliga sa fim cum trebuie, nu asa cum suntem noi de fapt. A nu fii tu insuti iti aduce de cele mai mlte ori nemultumiri, frustari, oboseala, plictiseala, rutina si in cele mai rele cazuri, imbolnaviri. Nu ma gandesc aici la a raspunde la primul impuls, ci ma gandesc la a te comporta cat mai natural, nu ascuns sub o masca.

Ma intreb, cum ar fi o lume in care toti ar fi ei si nu ar fi cum isi doresc ceilalti? Cred ca ar fi o lume armonioasa, plina de veselie, frumusete si ce este cel mai important plina de dragoste. Ne-am iubi unii pe ceilalti, ne-am respecta, am admira natura, ne-am bucura de ea si de oamenii din jurul nostru.
De mici suntem fortati sa nu facem cum vrem, ci cum vor altii, parintii, scoala, colectivul unde lucram, e.t.c. Va este familiara cred expresia “nu ai voie” pe care o auzim de mici si pe care o preluam si o folosim la randul nostru. Un copil cand se naste are doar doua frici: una de a nu cadea si o alta de zgomote, dar de avut voie are voie si chiar se simte liber sa aiba voie.

De fapt, nimic nu ne retine sa fim asa cum vrem fiecare, este important doar sa constientizam cum suntem si sa scoatem la lumina eul nostru cel frumos, adevarat si natural. Ascunderea sub o masca, constient sau inconstient, nu ne aduce fericirea si viata pe care vrem sa o traim. O data, aceasta masca va cadea si vom descoperi un suflet gol, care a uitat sa se bucure, sa rada, sa planga, sa fie natural, sa fie el insusi.

Pornind de la acest lucru mi-am adus aminte cat de mult imi place muzica si cum am uitat sa ma bucur de ea. Mi-am propus sa ascult cat mai multa muzica, sa rad mai mult, sa fiu bucuroasa,sa fiu eu insumi.

Un bun exemplu este si personajul Jorge, din filmul: „Un secreto Esperanza”, care a uitat sa fie el insusi, dar care si-a reamintit ca poate si vrea sa fie el insusi.

Prin antrenament, prin coaching, poti sa te redescoperi si sa fii tu insuti.

“CREDE IN TINE! Ai incredere in abilitatile tale!! Fara o incredere umila, dar rezonabila in propriile tale puteri nu poti avea succes sau sa fii fericit.”

Norman Vincent Peale – The Power of Positive Thinking

Tu cand iti propui sa „ Fii tu insuti?“ Mi-ar placea sa-mi impartasesti parerea ta despre acest subiect si sa ne bucuram impreuna de aceasta lume frumoasa.

httpv://www.youtube.com/watch?v=gkAQBrKIzTA

Add a Comment

Your email address will not be published.