Dedicare pentru obiectivul urmarit

httpv://www.youtube.com/watch?v=JrxR24lUloY

 

De cand se trezesc, se dedica perfectionarii obiectivului urmarit” ( min. 3,35 din filmulet n.n.)- comentariul apartine capitanului englez, Algren, din filmul „Ultimul samurai” rol intrepretat de Tom Cruise si se refera la dedicarea pe care o aveau samuraii japonezi in salvarea traditiilor lor.

Cand am revazut acest film si am remarcat aceasta observatie am avut o revelatie: Da, chiar asa este si este perfect adevarat. Aceasta observatie atat de reala si naturala este raspunsul la intrebarea: Cum de unii au succes si altii nu?

Foarte simplu: cei care au succes se dedica in totalitate obiectivului urmarit, iar ceilalti acorda mai putin timp obiectivului urmarit, de fapt au mai multe obiective. Dar nu este suficient, doar sa muncesti si sa urmaresti obiectivul, ci sa-l si perfectionezi, sa-l ajustezi permanent in calatoria ta.

Sigur o sa spui ca si tu muncesti, dar nici pe departe nu ai succesul pe care-l astepti, pe care ti-l doresti. In plus esti obosit, epuizat fizic si psihic, iar de plata muncii tale esti total nemultumit. Dar subiectul nu este despre un program de 8 ore de servici, dupa care vii acasa si m-ai acorzi ceva timp si pentru alte activitati. Aici ne gandim la ce inseamna sa te dedici obiectivului tau, inseamna ca toata fiinta ta traieste, se gandeste, respira, lucreaza pentru indeplinirea obiectivului propus.

Dedicarea pentru obiectivul urmarit inseamna ca te bucuri atunci cand te dedici lui, ca ai acea stare de bine, de multumire, ca te bucuri de tot ce este in jurul tau si parca tot Universul contribuie la indeplinirea obiectivului tau.

Uitandu-ma la citatul de la inceput, imi dau seama ca uneori uitam sa ne dedicam, sa ne concentram pe obiectivul nostru.

Zi de zi ma straduiesc sa fac ceva pentru a aduce un zambet pe fata celor din jurul meu. Aceast lucru practicat zi de zi, devine o deprindere, la fel ca spalatul pe dinti sau bautul cafelei dimineata. Acestea sunt deprinderi, obisnuinte, care ne pot face doar bine, noua si celor din jur. O deprindere pe care am capatat-o este sa scriu in fiecare luna ceva care sa te ajute in viata ta de zi cu zi. Deprinderile se obtin prin antrenament si aici te pot ajuta eu prin sedintele de coaching. Coaching-ul este metoda de antrenare a mintii care este concentrata pe solutii, nu pe probleme.

Eu imi propun zi de zi sa raman concentrata pe obiectivul meu, sa te ajut pe tine sa ai o viata fericita. Dar tu ce iti propui, care este
obiectivul tau, pe ce te concentrezi.

Astept cu bucurie sa-mi spui cum te dedici obiectivului tau.

One thought on “Dedicare pentru obiectivul urmarit”

  1. Dedicare pentru obiectivul urmarit chiar ca merita inclus in cele
    mai bune saituri din Romania.

Add a Comment

Your email address will not be published.