Despre mine

Gabriela Chiriac

Despre mine!

Sunt primul copil dintr-o familie cu 4 copii, eu și trei băieți. Nu am avut cea mai bună atmosferă acasă, dar părinții mei m-au educat, am tras eu concluzia, ca după Montessori. Nu știau de această metodă, dar mi-au dat multe responsabilități și multe de făcut. M-au mai învățat să dau „ bună ziua” , să spun „mulțumesc” și „ te rog” oricui indiferent de nivelul social pe care îl avea. Îi spunem noi „ cei 7 ani de acasă”. După un liceu tehnic și o facultate tehnică, la care la ambele am ajuns mai mult din întâmplare, cum în anul 1991 nu se angajau ingineri „mai ales femei” în scurt timp am ajuns în antreprenoriat. Cum spun eu de multe ori: vin din estul „sălbatic” al României și al Europei și din estul „sălbatic” al antreprenoriatului.

Cum am ajuns să mă ocup de coaching!

În anul 2005 am simțit să mai învăț ceva în domeniul antreprenoriatului. Așa am ajuns la EXEC-EDU- ASEBUSS București și timp de un an am făcut naveta săptămânal la școala de business.

 În anul 2006 finalizasem școala de business și mai voiam să învăț ceva.Totul plecase de la faptul că mă uitam în fotografiile cu mine și nu mă recunoșteam. Am întrebat profesoara mea de marketing de atunci și mi-a răspuns simplu: nu mai învăța nimic, ia-ți un coach!

Auzeam pentru prima dată această denumire. Apăruse și internet-ul și cu pași timizi fiecare dintre noi începuse să-l folosească. Am căutat atunci pe net termenul coach și am găsit prea puține rezultate. Cert este că nu mi-a atras nimic și nimeni atenția și am abandonat subiectul.

Mă aflam în perioada în care eram într-o schimbare majoră și căutam ceva. Nu știam ce căutam, dar începusem să mă gândesc serios ce voi face în continuare.

 Eram la acel moment asociată într-o firmă de construcții și nu prea știam cum să fac să renunț la parteneriat. Am tot căutat soluții până în 2010 , dar singura soluție care îmi apărea mereu era să plec din parteneriat. Mi-a fost foarte greu să iau decizia de a pleca, dar nu mai simțeam ca mă mai potrivesc cu firma respectivă. Aveam deja stări de rău, cred că și ceva depresie. Oricum corpul meu de mult îmi tot dădea semne că ceva nu este în regulă.

Până într-o zi când am anunțat firma respectivă că plec. Așa că mi-am luat poșeta și am plecat. Între timp în perioada de navetă la București reușisem să deleg și pregătisem oamenii să preia din responsabilitățile mele. Plecarea mea nu prea s-a simțit. Atunci am înțeles că din punct de vedere profesional nimeni nu este de neînlocuit.

Acesta a fost punctul de pornire în dezvoltarea mea personală. După ce am plecat, a apărut o nouă temă: ce fac în continuare! Aveam și am și acum diploma de inginer, dar de practicat nu practicasem, iar eu de când am terminat facultatea fusesem doar în antreprenoriat. Se știe că un antreprenor se pricepe la tot, dar nu este specialist în nimic.

La momentul acela un fost client de al meu mi-a recomandat să lucrez cu cineva sesiuni de coaching. Nu mai auzisem din 2006 acest termen și mi-a trezit interesul. Așa l-am cunoscut pe Iulian Luca care a lucrat cu mine 6 luni. Au fost 6 luni intense, cu întâlniri săptămânale, cu multe emoții și cu multe descoperiri. A avut mare răbdare cu mine și îi mulțumesc și acum pentru asta. Îi sunt recunoscătoare și celui care mi-a recomandat să iau sesiunile de coaching.

Dupa 6 luni am obținut claritate și am început să mă descopăr.

Veneam dintr-o poziție în care nu mă recunoșteam în poze, eram într-o stare în care îmi venea să plâng continuu, eram cu încrederea în mine zero și după 6 luni de lucru începuse să se lumineze și să mă recunosc. Până și corpul meu se liniștise. Până atunci aveam tot timpul dureri, făceam alergii, ce mai, eram foarte jos cu totul. Implicarea mea totală în zona profesională mă făcuse să uit de mine. Prețul plătit, a fost că nu am putut avea copii.

 După ce am lucrat în sesiunile de coaching, toate problemele au început să dispară: au încetat durerile și am fost uimită să constat ce bine eta fără ele, am început să am încredere în mine, am început să îmi recunosc emoțiile și să îmi placă de mine.

La finalul programului de coaching, Iulian mi-a recomandat să fac școala de coaching – Noble Manhattan, Marea Britanie -, pentru că mi se potrivește.

Așa am devenit eu specialist în coaching. De atunci învăț continuu și mă perfecționez ca să pot oferi ce este cel mai util celor cu care lucrez.
Pe parcursul acestor ani am intrat și în comunitatea lui Andy Szekely, unde mi-am identificat misiunea și unde sunt facilitator în programele de dezvoltare personală din cadrul Bootcamp University.

Sunt recunoscătoare tuturor profesorilor și oamenilor care m-au inspirat șia au contribuit la ceea ce am devenit astăzi.

În toti acești ani am creat și dezvoltat diverse programe de dezvoltare personală, am scris, am format antreprenori la început de drum, am lucrat în tabere, am facilitat transferul învățării în diverse contexte, am organizat evenimente de business și masterminduri.

Imi dedic activitatea de coaching, mentoring și de antreprenoriat celor ce doresc să își descopere „muzica dansului din ei”®, aceasta fiind misiunea mea.

Cu ce te pot ajuta!

Să îți descoperi „muzica dansului din tine”® înseamnă:

– să identifici ce este important pentru tine,

– să îți descoperi sistemul de valori,

– să trăiești liber,

– să îți identifici scopul, misiunea ta în viață,

– să identifici cum îți alegi partenerii, colaboratorii, partenerul/partenera de viață,

– să identifici care este ritmul tău de lucru și de viață,

– să știi de ce te dai jos din pat în fiecare dimineață,

– să identifici ce aduci tu bun în această lume,

– să identifici cum monetizezi talentele pe care le ai.

Toate:

– te ajută să fi sănătos/sănătoasă din punct de vedere fizic, mental, emoțional, financiar și spiritual,

– te ajută să echilibrezi viața personală cu cea profesională.

– te ajută să eviți epuizarea,

– te ajută să elimini întrebarea: dar eu de ce fac ceea ce fac?

– te ajută să eviți să spui că viața este grea,

– te ajută să eviți îmbolnăvirile.

Citatul meu preferat care exprimă destul de bine rezultatul pe care îl obții după lucrul cu mine este:

 „Fericirea este armonia dintre ceea ce gândești, ceea ce spui și ceea ce faci.” Mahatma Gandhi

Te aștept în comunitate,

Spor și încredere să ai,

Gabriela

Certificări:

 •  Coach certificat Noble Manhattan, UK
 • Coach certificat ANC
 • Formator certificat CNFPA
 • Facilitator programe de dezvoltare personala, gestiune energie timp si bani, public speaking, relații și misiune personală,
 • Master in facilitare – AS TRAINING & COACHING, INSTITUTUL ROMÂN DE TRAINING. BOOTCAMP UNIVERSITY

 Domenii de activitate și programe:

 • Personal Coaching,  Coaching pentru antreprenori, Public Speaking Coaching
 • Training de dezvoltare personala, competente antreprenoriale, networking
 • Training autocunoaștere, setare holistică a obiectivelor, de relații și gestionare conflicte
 • Mastermind- Decizii Radicale, Persuasiune, Formula Măiestriei- marca Andy Szekely
 • Mastermind – ” De la idee la bani”, ” Calea abundenței”, ” Cel mai bogat om din Babilon”
 • Tu eșt cocreatorul!
 • Stop conflictelor!
 • Programul I.A.R
 • Teambuilding