STAREA DE BINE

La inceput de an, despre ce am putea sa discutam: despre cum am dori sa fie acest an. Asa ca m-am gandit sa discutam despre a avea o Stare de Bine in acest an.

Ce reprezinta pentru mine Starea de Bine: sa fiu in armonie cu ceea ce sunt, fac si am, sa am o stare de bucurie permanenta.

O sa-mi spui ca nu se poate, ca sunt lucruri pe care le facem si nu ne plac si acestea ne dau acea senzatie de rau. Eu va raspund ca se poate, doar ca este nevoie sa ne focalizam pe lucrurile importante pentru noi, sa ne bucuram de ceea ce facem si sa nu incercam sa-i schimbam pe ceilalti din jurul nostru, sa-i luam asa cum sunt.

Pe scurt, sa ne dam voie sa fim in voie.

Ca sa traim intr-o armonie cu noi si cu ceilalti din jurul nostru, puterea exemplului personal ne ajuta. Cum vorbim, cum gandim, cum actionam, toate aceste lucruri pot sa ne creeze acea viata armonioasa.

Bucuria oricarei clipe, a oricarui cuvant, gand sau actiune, ne ajuta sa fim intr-o Stare de Bine.

„Focalizarea asupra unei solutii va face sa simtiti emotii pozitive. Focalizarea asupra unei probleme va face sa simtiti emotii negative, si desi aceste diferente sunt subtile, ele sunt foarte importante, pentru ca atunci cand simtiti emotii pozitive atrageti in viata voastra ceea ce vreti. Atunci cand simtiti emotii negative atrageti ceea ce nu va doriti.”(Esther si Jerry Hicks- Cere si ti se va da)

Cred ca recunoasteti in cele scrise in paragraful de mai sus, propriile experiente. Noua ne revine sarcina sa atragem in viata noastra doar ceea cea vrem, ca sa ne bucuram si sa avem o Stare de Bine.

O sa inchei cu un paragraf din aceeasi carte:

“Cineva face ceva care nu-mi convine; cum pot sa-l fac sa faca ceva care imi place, in loc de asta? Si ceea ce veti ajunge sa intelegeti este: In loc sa incercati sa faceti pe toata lumea sa faca acelasi lucru, sau sa faca lucrurile care va plac voua, ar fi mai bine sa va puneti in situatia de a accepta ca toata lumea are dreptul de a fi, face sau avea ceea ce le place; si ca voi , prin puterea gandurilor voastre, veti atrage catre voi numai ceea ce este in armonie cu voi.”

Va urez sa aveti un an in care sa fiti intr-o Stare de Bine, sa aveti o viata plina de armonie.

„ Poti accepta sau poti respinge Starea de Bine – dar orice ti se intampla este facut cu mana ta.”( Esther si Jerry
Hicks).

Mi-ar aduce mare bucurie daca mi-ai spune si opinia ta, o astept.

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=k5ykDJchVBs

 

Add a Comment

Your email address will not be published.