Stai calm și focus…pe obiceiuri!

Acum câțiva ani nu mă interesa ce obiceiuri am, iar prea calmă nu eram sigur!

De fapt când eram mai tânără ( și acum mă simt foarte tânără) dacă făcea-i greșeala să îmi spui o idee eu invariabil îți răspundeam: Hai!

Acum nu mai răspund așa. Fac o analiză și după aceea spun tot: Hai. La mine înseamnă: Hai să ne apucăm de treabă.

În ultimii ani am temperat această spontaneitate și m-am concentrat pe obiceiuri.

Photo by Charles Deluvio on Unsplash

Dacă mi-ai fi spus ca obiceiurile sunt mai importante decât obiectivele, acum câțiva ți-as fi răspuns că nu este adevărat. Între timp mi-am schimbat gândirea și la aceeași întrebare azi, ți-as spune că mai importante sunt obiceiurile decât obiectivele. Nu trebuie să uitam de obiective, dar fără disciplina unor obiceiuri este greu de crezut că se vor realiza.

Pentru mine, totul a început cred că prin 2013, când după ce am fost în taberele de dezvoltare personală ale lui Andy Szekely, Bootcamp University și după ce am trecut printr-un proces de formare ca și facilitator, care este continuu, am început să lucrăm alături de Romeo Crețu la instalarea de obiceiuri. Romeo Crețu are o carte pe care îți recomand să o citești: Obiective și obiceiuri!

La început a fost cam greu. Dar, pe măsura ce ani au trecut, se pare 7 ani, procesul devine mult mai ușor. Dacă la inceput ai nevoie de mai multe zile, de la 21 de zile până la 6 luni, pe măsură ce te antrenezi zilnic, sunt suficiente 30 de zile pentru instalarea unui obicei nou. Sperăm că este vorba despre unul sănătos.

Ce pot să îți spun este că acest articol este rezultatul unui proces de 31 de zile, perioadă în care mi-am propus să instalez următorul obicei: să scriu zilnic timp de o lună un articol.

Dacă de obicei, raportez pe un grup, pe acesta nu a mai fost nevoie sâ îl raportez. De ce pentru că: mi-am dorit cu adevărat de câțiva ani să îmi instalez acest obicei.

Ce am făcut: mi-am propus la 1 martie să scriu în fiecare zi. Nu începuse încă nebunia cu criza. Aveam încă 2 obiceiuri în instalare la 1 martie: mergeam zilnic pe jos 5.000 de pași înainte de micul dejun ( urmam un progam de sănătate) și intram zilnic în starea de observare pentru a face o fotografie.

Așa a apărut și acest nou obicei, de a scrie zilnic, pe care l-am legat de celelalte două. Îmi place să merg pe jos, să petrec timp în natură, bineînțeles când suntem lăsați. De fapt, atunci când clientul este de acord sesiunile de coaching le desfășor afară în aer liber. Sunt pasionată de fotografie și atunci toate acestea s-au unit și a ieșit un obicei nou pe care îmi doresc să-l continui: combinația dintre scris, fotografie, mișcare în aer liber sau alergare/sport prin casă.

Iar dacă tu crezi că nu te ajută în domeniu profesional adaugă te rog să  înveți zilnic și să suni zilnic un potențial client.  Aștept vești de la tine după ce aplici ce am scris.

Ce am învățat: că nu există amânare, ci toate vin atunci când ești pregătit.

Că puterea obiceiului este atât de mare că învinge orice stabilire de obiectiv! După acest lucru esti și calm și cu focus pe obicei.

Am câteva programe personale cu teme de dezvoltare personală și de competențe antreprenoriale pe care le susțin. Iar în cel ce se numește: Eu sunt Creatorul, unde ne antrenăm pe toate inteligențele și ne proiectăm anul, eu mi-am scris „ Obiectiv: obicei de instalat!”. ( vezi fotografia unde este corectat, greșisem anul când am tipărit)

 

Pot spune că este un obiectiv realizat și continui să lucrez la el.

Cu o alta ocazie o să îți spun căte obiceiuri am instalat până acum și ce mi-au adus.

Mulțumesc că ai citit și îmi doresc să fi fost util.

Nu ți-am spus: scriu de plăcere pentru că așa pot contribui la o lume mai bună.

Dacă ți-a plăcut te invit să te abonezi la site, la pagina de facebook  sau să oferi articolul unui prieten.

Spor și încredere să ai,

Gabriela

 

Add a Comment

Your email address will not be published.