Nu se misca lucrurile sau…

imagesCAG14WLJ

 

Ai auzit destul de des  urmatoarea expresie: “ astept sa ….”, continuarea poate fi: sa ma caute, sa faca ceva autoritatile, sa mi se ofere, sa mi se propuna colaborarea, sa ma sune, e.t.c.

Sau cred ca la fel de des ai auzit “ nu se misca lucrurile”, de parca lucrurile se misca singure.

Motivul pentru care majoritatea dintre noi nu avem viata pe care ne-o dorim este pentru ca asteptam ca cineva sau ceva sa se intample, asteptam ca lucrurile sa le miste altii.

Ghici ce se va intampla daca tot asteptam de la altii: nimic, adica totul va fi ca inainte.

Sa-ti spun o scurta istorioara legata de acest subiect: acum cateva luni am avut un client un tanar antreprenor, cu o afacere  foarte frumoasa in domeniul relaxarii.

Pe parcursul unei sesiuni de coaching, mi-a spus ca intentioneaza sa se mute din oras, pentru ca nu se misca nimic si ca in oras totul este mort. I-am pus o serie de intrebari, care a culminat cu intrebarea: cine este responsabil de ce se intampla cu business-ul lui? Mi-a raspuns ca el.

Din acest motiv, i-am mai pus urmatoarea  intrebare: Cine face ca lucrurile pe care si le doreste sa se intample? Raspunsul a fost ca tot el. Si a asa intrebare dupa intrebare, raspuns dupa raspuns, pana a ajuns sa constientizeze, ca daca vrea sa se intample ceva favorabil cu si pentru business-ul lui, este nevoie sa faca ca lucrurile sa se intample. Pe scurt, sa se apuce de treaba.

Ce crezi ca a facut?

A inceput sa-si promoveze puternic business-ul, a cautat contacte diverse inclusiv in alte orase, a mers la intalniri de networking, si-a prezentat business-ul cu diferite ocazii, a dat interviuri in presa si tv. De fapt, a trecut la actiune si nu a mai asteptat.

Rezultatul: acum este foarte fericit, business-ul progreseaza, numarul de clienti creste si odata cu el si proprietarul business-ului.

In concluzie: OAMENII FAC CA LUCRURILE SA SE INTAMPLE.

Este nevoie doar sa te intrebi corect:

 1. Cine este responsabil de ce mi se intampla?
 2. Ce pot face ca lucrurile sa se intample?
 3. Cum pot face ca lucrurile sa se intample?

Iar atunci cand auzi ca ceva nu merge, ca la tine in oras lucrurile nu merg sau ca la tine in tara nimic in functioneaza, sa-ti aduci aminte ca : OAMENII FAC CA LUCRURILE SA SE INTAMPLE.

In incheiere te invit sa te gandesti la raspunsurile la intrebarile de mai sus si sa te gandesti ca esti singurul care poate face ca sa I se intample ceea ce isi doreste.

Sper sa-ti fie de folos si nu astepta, pentru ca: OAMENII FAC CA LUCRURILE SA SE INTAMPLE.

 

SPOR SI INCREDERE,

 

GABRIELA CHIRIAC

 

De la Michael Jackson pentru tine: We are here to change the world

httpv://www.youtube.com/watch?v=uhuRL4N5d0w

 

8 thoughts on “Nu se misca lucrurile sau…”

 1. […] încep să se miște și la Galați. De fapt, așa cum spunea prietena mea Gabriela Chiriac întrun articol, oamenii mișcă […]

 1. pascu virgil ianuarie 30, 2014

  SA FIM RESPONSABILI ……..ai mare dreptate in ceea ce ai spus…………un articol deosebit…FELICITARI……

 2. Cristian b ianuarie 31, 2014

  Multumesc enorm pentru tot doamna Gabriela, sunteti o persoana extraordinara si multumesc lui Dumnezeu ca v-am intalnit. M-ati ajutat foarte mult si va recomand peste tot! Mult succes in continuare si sper sa ajutati cat mai multe persoane sa isi urmeze telurile!

  • gabriela.chiriac ianuarie 31, 2014

   Cu mult drag si te felicit ca faci parte dintre cei care fac ceva ca sa aiba o viata fericita.

 3. Am auzit recent o afirmaţie care se potrivește de minune cu articoul și anume: „To KNOW things is GOOD, To DO things is GOD.”
  Aveţi perfectă dreptate și subscriu și eu acestui articol. Vă mulţumesc mult pentru că faceţi ceva. Acest lucru se vede și încetul cu încetul se va vedea și mai bine.

  • gabriela.chiriac februarie 4, 2014

   Multumesc pentru mesaj. Doar impreuna putem sa miscam lucrurile.Important este sa nu ne pierdem increderea in noi.

 4. gabriela.chiriac februarie 5, 2014

  La Galati, oamenii nu mai asteapta si au inceput sa actioneze. Sunt mandra de aceasta comunitate.

Add a Comment

Your email address will not be published.