Magia Ho’oponopono

Ho oponopono

Probabil ca ai mai auzit de aceasta tehnica Ho’oponopono sau poate nu, dar azi am simtit ca este bine sa mi-o reamintesc si sa ti-o aduc si tie in atentie.

De aceasta veche tehnica hawaiana Ho’oponopono am auzit din intamplare la un curs de dezvoltare personala sustinut de trainerul Andy Szekely. In cadrul cursului ne-a recomandat sa o folosim.

Cum nu stiam nimic despre ea am inceput sa pun intrebari.

Tendinta mea si probabil ca a fiecaruia a fost sa aflu ce este aceasta tehnica si cum functioneaza Ho’oponopono.

Am aflat cateva informatii, dar parca nu imi era foarte clar si sincer nici nu aveam prea mare incredere in ea. Chiar ma intrebam cu ce ma poate ajuta?!

A trecut ceva timp pana cand a venit momentul sa o folosesc.

Eram la un training unde pregateam participantii pentru un exercitiu.

Ceva in acel grup nu functiona foarte bine. Participantii erau nemultumiti de orice, erau agitati, se suparau foarte repede. Mi se parea aproape imposibil sa lucrez cu ei. Intr-o pauza discutand cu colegii mei trainerii, unul dintre ei mi-a spus ca ar fi bine sa folosesc tehnica Ho’oponopono, daca o stiu.

Nu prea stiam mare lucru, dar el mi-a reamintit cele 4 afirmatii care stau la baza acestei tehnici.

Cum nu aveam alta solutie am inceput sa le spun in gand, gandindu-ma la oamenii cu care aveam de lucru si care ii aveam in fata: IMI PARE RAU, IARTA-MA, MULTUMESC, TE IUBESC.

Cred ca iti dai seama ca nu ma asteptam ca atmosfera sa se imbunatateasca si chiar ma intrebam cum ar putea aceste afirmatii sa ma ajute. Dar pentru ca nu aveam alta solutie, am inceput sa imi spun afirmatile in gand: IMI PARE RAU, IARTA-MA, MULTUMESC, TE IUBESC.

Nu mica mi-a fost mirarea cand am constientizat ca la scurt timp dupa ce am inceput sa imi spun aceste afirmatii, atmosfera incepea sa se relaxeze usor, usor, oamenii deveneau mai zambitori, erau dispusi sa lucreze Parca erau altii. Iar mie mi se schimbase starea: devenisem mai linistita, detasata, ma simteam chiar foarte bine. Parca toate problemele disparusera.

Atunci am hotarat sa spun inc ontinuare: IMI PARE RAU, IARTA-MA, MULTUMESC, TE IUBESC.

Am spus afirmatiile toata ziua si am continuat si in zilele urmatoare.

Finalul a fost extraordinar. Grupul respectiv devenise un grup cu oameni frumosi, cu multa energie pozitiva. In grup se stabilise armonia si au reusit sa lucreze foarte bine impreuna.

De atunci le folosesc de cate ori simt nevoia si de cate ori imi doresc sa am o relatie armonioasa cu sotul meu, cu familia mea, cu prietenii si in relatiile de parteneriat si de business.

Ce face de fapt aceasta tehnica: te ajuta sa cureti interiorul tau si sa te detasezi de probleme. Este o arta veche hawaiana care te ajuta sa corectezi o eroare si care te ajuta in diverse planuri: personal, profesional si financiar. Poti afla mai multe printr-o simpla cautare pe net. Tehnica are multiple utilizari si sunt multe studii facute asupra ei.

Cert este ca pe mine m-a ajutat si ma ajuta sa am o viata personala si profesionala armonioasa. Ma ajuta sa ma bucur de relatiile cu oamenii pe care ii intalnesc.

Te invit in continuare sa te gandesti la ceva ce nu functioneaza prea bine si sa incepi sa spui: : IMI PARE RAU, IARTA-MA, MULTUMESC, TE IUBESC, de mai multe ori.

Fii atent la starea ta si repeta de mai multe ori intr-o zi. Foloseste tehnica Ho’oponopono de cate ori simti nevoia de armonie.

Iti multumesc si iti doresc sa te bucuri de beneficiile acestei tehnici Ho’oponopono.

 

Spor si incredere,

 

Gabriela Chiriac

 

Ho’oponopono – Feel it!

 

httpv://www.youtube.com/watch?v=7Qoq75-DQm4

 

3 thoughts on “Magia Ho’oponopono”

  1. Grigore Cornelia octombrie 20, 2014

    IMI PARE RAU, IARTA-MA, MULTUMESC, TE IUBESC.

  2. Gaby, iti multumesc … chiar ma ajuta… si tu stii… :*

Add a Comment

Your email address will not be published.