Frumusetea oamenilor

ochi-albastriAcum câțiva ani mi-am pus o întrebare: de ce când suntem copii suntem asa frumoși în poze?

Întrebarea aceasta a născut o altă întrebare: ce se întâmplă cu un om pe parcursul vieții lui de nu mai este fotogenic, adică nu mai arată așa bine în poze?

Dar de ce unii oameni sunt atât de frumoși în fotografii și alții nu?

Întrebările acestea m-au pus pe gânduri acum câțiva ani, când am descoperit că erau perioade când nu aratăm bine în fotografii și perioade când fotografiile erau atât de frumoase.

M-am întrebat sa fie fotograful, lumina sau aparatul de fotografiat?

Am descoperit că acestea au o importanță, dar altceva este ce dă frumusețe fotografiei. Iar acel ceva este frumusețea chipului din fotografie.

Bun, dar probabil că te întrebi totuși de ce nu toți oamenii  arată la fel de frumos?

Frumusețea vine din interior, probabil că ai auzit de o mulțime de ori acest lucru.

Este adevărat. Cei care sunt frumoși exprimă de fapt  frumusețea din interiorul lor, iar noi asta vedem: frumosul din ei.

Ți s-a intâmplat vreodată să te uiți în oglindă și să te miri cât de bine arăți, iar alteori să te uiți în oglindă și să nu te recunoști? Mie da, iar asta m-a făcut să analizez ce se întâmplă cu un om să înțeleg cum își păstrează frumusețea sau ce se întâmplă de se urâțeste.

Se pare că lucrurile sunt foarte simple.

Când un om este frumos el de fapt este fericit, împlinit, mulțumit de viața lui, face ceea ce îi place, se bucură de tot ce este în jurul lui, este satisfăcut de rezultatele pe care le obține, are o gândire pozitivă, se înconjoară de oameni ca și el, se apreciază pe el și îi apreciază pe cei din jurul lui.

Pe scurt iubește viața si tot ce conține aceasta.

Cred că ai văzut cum arată un sportiv , un dansator la finalul unei competiții sau un copil care se bucură că a reușit să facă ceva pentru prima dată?

Toți aceștia sunt luminoși la față, le strălucește fața. Iar dacă  ești atent vei vedea că fruntea lor radiază de lumină, pur și simplu sunt strălucitori.

Nu același lucru putem să-l spunem  despre cei care sunt supărați, nervoși, triști , orgolioși, invidioși, nemulțumiți, plini de gânduri negative. Toți aceștia sunt negrii la față, cu o față plină de riduri adânci, cu o față mată. Sunt oameni care nu iubesc nimic în jurul lor și care dau vina pe alții pentru tot ce li se întâmplă.

Și atunci ce să facă aparatul foto, decât să surprindă realitatea urâtă sau frumoasă.

Dar nu te speria, chiar dacă nu ai ieșit bine într-o poză, nu e totul pierdut, se întâmplă oricui. Important este să conștientizăm că ceva este în neregulă cu noi și să luăm măsuri.

O primă măsură ar fi să vedem ce anume nu ne place din viața noastră și să începem să schimbăm în bine acel ceva.

După care să începem să facem cât mai mult din ceea ce ne place, să ne bucurăm de tot ce este în jurul nostru, să zâmbim cât mai mult, să fim înțelegători cu cei din jurul nostru, să lucrăm la a fi fericiți astfel încât să ieșim bine în poze. Dar, strălucirea și fericirea se exersează zilnic.

Te invit acum să te uiți la cea mai recentă fotografie a ta, iar dacă îți place cum arăți te felicit, dacă nu ia urgent măsuri și nu aștepta până vei arăta lumii frumusețea ta.

Am auzit undeva un citat care suna cam așa: ”dacă tu strălucești, dai voie și celor din viața ta să strălucească”.

Sper că ai început deja să arăți lumii frumusețea ta.

Spor și încredere

Gabriela Chiriac

Beautiful Soul- Jesse McCartney

Add a Comment

Your email address will not be published.