Cum sa ai randament in activitatea zilnica

Despre ce o să-ți spun, am mai scris și tu personal s-ar putea să știi sau să fii experimentat deja.

Cred că ți s-a întamplat cel puțin o dată să nu ai nici un chef să faci o anumită activitate. Sau atunci când începi o activitate nouă, ți s-a întamplat să nu îți vină să o începi?

Mie mi se întâmplă uneori și atunci ori fac eforturi deosebite ca să mă apuc de ea, ori o fac pentru că mă stresează ca nu m-am apucat de ea.

Dar de-a lungul timpului am identificat că dacă încep cu ceva în mod special, am un chef extraordinar de lucru. Ce este interesant este că oamenii care au succes o fac în mod natural și o aplică permanent.  Această practică te ajută să ai randament în activitatea ta.

Vrei să afli despre ce este vorba?

Dacă da, trebuie să-ți spun că este vorba despre un lucru simplu, pe care și tu poți să-l faci: este vorba despre ați creea înainte de orice activitate o stare de bună dispoziție.

Da, este adevărat. Toți oamenii pe care i-am întâlnit și au succes, înainte de a-și începe ziua de activitate, înainte de a începe să lucreze, își creează o stare de bine, o stare de bună dispoziție.

M-am întrebat de ce este nevoie să ai o stare de bună dispoziție atunci când îți incepi ziua?

Păi să facem un scenariu: dimineață când te trezești începi să -ți spui că totul este foarte greu, că nimic nu merge, că oricum ceea ce faci faci degeaba, că viața este foarte grea, că tuturor le merge bine, dar ție nu și câte și mai câte. Pe scurt toul este împotriva ta. După acest scenariu, cred că ziua care de abia începe nu arată prea roz, aș putea spune că este chiar cam urâtă și se anunță obositoare. Așa că te gândești că totul este în zadar și ești fără chef.

Acum să refacem scenariul: te trezești dimineață cu zâmbetul pe buze, totul în jurul tău ți se pare extraordinar, ai sentimentul că lucrurile merg excelent, până și vremea este așa cum îți dorești.

Ei, parcă sună altfel, nu-i așa?

Deja simți că ai altă energie. Parcă toată lumea este a ta.

Asupra acestui lucru doream să-ți atrag atenția, asupra stării pe care o ai atunci când îți incepi ziua, când începi o activitate.

Este atât de important să ai un start bun dimineața!

Un start bun te va ajuta să ai o zi excelentă, plină de rezultate favorabile și de multe bucurii.

Dacă îți dorești să ai o zi excelentă, să obții rezultate, să ai randament, îți propun următoarele:

– Identifică ce anume te bine dispune: să asculți muzică, să faci sport, să dansezi, să citești ceva, să vezi ceva amuzant pe youtube ș.a.m.d.

– În fiecare zi înainte de a începe o activitate fă activitatea care te bine dispune.

– După ce ai intrat în starea de bine, începe să lucrezi la ce ți-ai propus. Ai să vezi că lucrezi cu mai mult spor, iar la finalul zilei rezultatele se vor vedea. Vei avea randament.

Să nu-ți faci griji, dar la început este posibil ca activitatea de a intra în starea de bună dispoziție să-ți ia destul de mult timp ( 30 min sau mai mult). Ce ai de făcut este ca în următoarele zile să aloci mai mult timp pentru aceasta.

Ce vei obține la final:  vei avea din ce în ce mai des zile extraordinare, nu te vei mai simții obosit, iar rezultatele muncii tale vor fi din ce în ce mai bune. Pe scurt vei avea randament.

Ce te rog este să practici zi de zi acest lucru.

Iar dacă este ceva ce te reține sau nu ai identificat ce anume te-ar putea ajuta ca să obții rezultatele pe care ți le-ai propus, te rog să mă contactezi pentru a stabilii împreună un program de antrenament individual.

Spor și încredere

Gabriela Chiriac

Add a Comment

Your email address will not be published.