De ce esueaza oamenii?!

O să îți spun mai întâi o poveste:

Într-o tabară de copii, în care copiii erau învățați cum să însămânțeze și să aibă grijă de plante, era și eroul nostru, Ionuț.

Acesta la fel ca ceilalți copii a pus în pământ o sămânță. Copiii au fost învățați să ude plantele, să aibă grijă de ele pe măsura ce acestea creșteau. Toate plantele creșteau, mai puțin a lui Ionuț, care dintre toate nu mai răsărea din pământ.

imagesCA4HASKMPână într-o zi când grădinarul cel care i-a învățat pe toți cum să aibă grijă de plante, s-a așezat la pândă într-o noapte să vadă ce se întâmplă.

Nu mică i-a fost mirarea când l-a văzut pe Ionuț al nostru, venind tiptil la planta lui. Acesta se apropie de plantă, săpă pe langa ea și o scoase din pământ și se uită la ea.

Grădinarul văzând acest lucru l-a întrebat pe Ionuț: Ce faci acolo? Acesta răspunse: Cum ce fac? Mă uit la plantă să văd cât a mai crescut.

Morala: este nevoie de multă răbdare ca sămânța pe care ai plantat-o să crească și să devină o plantă roditoare.

Cred că ți s-a întamplat și tie să nu ai răbdare să afli un răspuns sau să îți dorești ca totul să se deruleze mai repede, să obții mai repede ce ți-ai dorit. Sau poate te întrebi de ce unora le merg afacerile bine, de ce unii au grădina mai frumoasă sau de ce unii nu au probleme.

Sincer cred ca nu există persoană sau firmă care să nu aibă diverse situații în care lucrurile nu merg așa cum s-au așteptat.

Ce face diferența dintre cei cărora nu le merg foarte bine lucrurile sau afacerile și cei care o duc bine?

Eu aș zice : bună întrebare.

Diferențele sunt destul de mici, dar în același timp destul de mari. Aceste diferențe fac ca unii să se deosebească de ceilalți.

Cei care spun că au probleme, au un anumit tipar de gândire,  un tipar de gândire negativ, care îi duce în direcția pe care și-o doresc: aceea de a nu obține ce si-au propus, eșuează în planurile lor.

Eșuarea în planurile propuse este de mult în mintea lor. Înainte de a începe să lucreze la ce și-au propus deja ei au plantat semințele eșuării, doar că nu conștientizează ce fac.

Spre deosebire de aceștia, cei care obțin rezultate pornesc la drum cu alte cuvinte în minte: sunt sigur că o să-mi iasă, sunt cel mai bun, mă simt excelent și multe alte expresii pozitive.

Ce fac aceștia: plantează în minte o sămânță roditoare.

Tot secretul stă în gândire și în ce îți spui. Dacă nu mă crezi încearca să fii conștient  ce îți spui atunci cand începi să lucrezi la ceva nou.

Mie mi s-a  intamplat un lucru de acest gen. Aveam de dat un examen și de la momentul aflării numelui examinatorului, in mintea mea a răsărit: nu voi lua examenul. Și ce crezi?!  Așa a fost.

Cred că ți s-a întamplat să știi dacă ceva îți va reuși și ceva nu. Exact despre acest lucru este vorba, despre ce sădești în mintea ta: că vei eșua sau că vei reușii.

Vestea rea este că în minte nu există loc și pentru a eșua și pentru a reușii, dar vestea bună este că poți să începi să gândești doar în direcția reușitei și să-ți construiești viitorul așa cum ți-l imaginezi.

Spor și încredere

Gabriela Chiriac

Add a Comment

Your email address will not be published.