Despre omul frumos

imagesCA7N3DX6Autorul roman, Dan Puric a scris o carte intitulata “ Despre omul Frumos” si spune in aceasta carte “Omul frumos nu este vizibil, el nu are imagine, el ţâşneşte, în aparenţă, într-un gest mic, iar gestul ăla, pentru tine, este izbăvitor şi-ţi persistă în suflet toată viaţa, ca o icoană.”

Vad in jurul meu atat de multi oameni frumosi, dar si atat de multi oameni urati in tristetea lor.

M-am intrebat ce ii face pe unii sa fie atat de frumosi, chiar stralucitori sip e altii nu. Probabil ca ai intalnit oameni care iti atrag privirea si de la care nu iti poti lua ochii. Parca ar avea un magnet si atrag toate privirile celor din jurul lor.

Mie mi s-a intamplat de multe ori sa-mi fie privirea atrasa de o persoana care pur si simplu era frumoasa. Curiozitatea m-a facut sa fiu atenta si sa-mi doresc sa aflu care este misterul. Anul trecut am descoperit care este misterul  si cu voia ta o sa-ti spun o poveste.

Anul trecut am mers pentru prima data intr-o tabara de dezvoltare personala organizata de trainer-ul Andy Szekely cu tema sa te cunosti pe tine. Dupa o saptamana in care am lucrat pe plan fizic, emotional, mental si spiritual, perioada in care fiecare a avut ocazia sa se autocunoasca, in cadrul unei intalniri de final, uitandu-ma la colegii mei am observat ceva deosebit.: fiecare dintre ei avea o fata extraordinar de stralucitoare. Erau foarte frumosi. Pur si simplu radiau, straluceau.

Atunci am inteles si am constientixzat ce ii face pe oameni sa fie frumosi: sa se cunoasca pe sine si sa le placa la nebunie ceea ce fac.

Probabil ca o sa-mi spui: Dar sunt foarte multi oameni care fac ceea ce le place, dar nu sunt frumosi.

Da, este posibil sa le placa, dar probabil ca nu le place la nebunie ceea ce fac si probabil ca nu se cunosc pe ei insisi aproape deloc.

Numai, gandeste-te la un artist, la un dansator sau un sportiv cat de frumosi sunt. De ce? Pentru ca le place ceea ce fac si pentru ca isi cunosc sinele fizic, emotional, mental si spiritual. 

Te invit in continuare sa incepi sa fii atent la tine:

  • Ce iti place sa faci din punct de vedere fizic?
  • Ce emotii traiesti in anumite situatii?
  • Cand te judeci si te critici pe tine? Cum poti sa te apreciezi pentru ceea ce esti?
  • In ce crezi cu adevarat?

Raspunde la aceste intrebari si incepe sa constientizezi ce este bine pentru tine si ce nu. Este un prim pas poate cel mai important in drumul tau spre stralucire. Se spune ca daca noi stralucim, dam voie si celorlalti sa straluceasca.

Multumesc si iti doresc sa stralucesti.

Spor si incredere,

Gabriela Chiriac

Chris Brown & Benny Benassi – Beautiful People

Add a Comment

Your email address will not be published.