Bicicleta mea e roz!- Episodul 3- Ce să folosești ca să ai viteză!

blue_flash_1

Ți s-a întamplat vreodată să lucrezi, să mergi, să depui efort și să constați că nu ai viteză?

Sau să te străduiești, să faci tot ce știi și tot să nu ai viteză?

Cam așa mi se întamplă și mie. Mi-am dat seama și am conștientizat că nu am viteză atunci când circul cu bicicleta mea cea roz. Despre acest lucru aș vrea să îți spun despre ce să folosești ca să ai viteză.

După cum știi deja este o bicicletă simplă clasică, dar care mă ajută să conștientizez o mulțime de lucruri.

Unul din ele este acela că nu prea pot prinde viteză. Mai exact ca să ajung într-un loc am nevoie să dau continuu din pedale, să depun un efort destul de mare și să fiu foarte atenta la drum.

Cum mi-am dat seama de asta? Simplu: observând cum circulă soțul meu și alte persoane pe bicicletă.

Aparent nu este nimic deosebit doar sunt niște biciclete, au 2 roți, cadru, frâne, pedale.

Da, dar ce este cel mai important este ca unele au accesorii, dispozitive, instrumente, parghii.

Dacă ai schimbător de viteză, urci mai ușor pantele, dai mai rar din pedale, efortul pe care-l depui este mai mic pentru că a fost preluat și de aceste dispozitive.

În plus dacă te folosești corespunzător de dispozitivele, accesoriile din dotare ai viteză și parcurgi într-un timp mai scurt  distanta și nu ajungi epuizat la destinație.

Analiza și această analogie m-au făcut să mă gândesc că la fel se întâmplă și la serviciu, în business, acasă, peste tot unde avem ceva de făcut.

Dacă ne folosim doar de ceea ce știm și acționăm așa cum am făcut întotdeauna, este posibil să nu avem viteză, care de fapt se traduce în deficit de eficiență. Asa apar frustrarile, nemultumirile.

Dar dacă începem să ne folosim de diverse instrumente cum ar fi automatizări în lucrul pe on-line sau pe mail, aplicații software diverse care ne ajută în actvitate, diverse instrumente care ne fac viața mai ușoară la serviciu și acasă, vom fi mult mai eficienti și vom avea altă viteză de lucru.

Dezavantajul folosirii instrumentelor:

– consum de timp până învățam să le folosim.

Avantajul folosirii instrumentelor:

– economie de timp,

– evitarea frustrării că nu ne încadrăm în timp,

– creșterea vitezei și a eficienței in activitatile noastre.

Concluzia mea este că e bine să mă dotez cu cât mai multe instrumente care să mă ajute să îmi desfășor cât mai ușor viața în domeniul personal și profesional.

Sunt curioasă să îmi spui tu cum îți crești viteza de lucru. Lasa-mi un comentariu cu ce instrumente folosesti ca sa iti cresti eficienta in activitatea ta.

 

Spor și încredere

 

Gabriela

One thought on “Bicicleta mea e roz!- Episodul 3- Ce să folosești ca să ai viteză!”

  1. O bicicleta pliabila este solutia pentru marirea vitezei. Cand o folosesti in drumul spre locul de munca ajungi cu viteza. Cand ai ajuns la locul de munca, pliezi bicicleta si incepi munca in forta. Asemenea invatatului de mers pe bicicleta, invatarea instrumentelor pentru ajutor ia timp si rabdare (fie ca e somn, obiect sau proces).

Add a Comment

Your email address will not be published.