Bicicleta mea e roz! Episodul 2- Cum construiesc traseul ca sa ajung de la A la B!

Cum imi construiesc traseul ca sa ajung de la A la B!

Cum imi construiesc traseul ca sa ajung de la A la B!Iti spuneam episodul trecut ca bicicleta mea e roz si de fiecare data cand merg cu ea mai invat cate ceva. Unul dintre ele este despre: traseu, despre harta

Ti s-a intamplat vreodata sa trebuiasca sa te gandesti cum ajungi dintr-un loc in altul?

Dar sa te gandesti care e cea mai buna varianta ca sa ajungi acolo unde vrei, care e cel mai bun traseu?

Mie, da si cred ca si tie cel putin uneori.

Eu imi pun aceasta problema si cand merg pe jos, cu bicicleta, cu masina, cand am activitati de business, in concediu. De fapt tot timpul: imi construiesc traseul, imi fac o harta.

Sunt foarte interesata sa am un drum eficient astfel incat sa ajung cat mai rapid, fara blocaje, fara consum inutil de energie.

Ca sa imi pot realiza programul de miscare cu bicicleta mea roz  este nevoie de o intreaga planificare, de intocmirea unui traseu, a unei harti.

Asta mai ales ca orasul in care traiesc este aglomerat si nu prea prietenos cu cei care circula pe bicicleta.

Iti impartasesc din ceea ce am constat eu ca fac, astfel incat obligatoriu sa imi realizez miscarea cu bicicleta in idea ca poate iti este util si tie. Sau daca deja faci asemenea activitati te rog impataseste-le si cu mine si cititorii mei.

  1. Imi pregatesc echipamentul pentru a 2 -a zi. De multe ori vremea se schimba si la echipamentul pe care l-am pregatit mai e nevoie sa adaug cate ceva. De fapt imi asez echipamentul langa mine, ca sa nu incep dimineata cu scuzele ca dureaza pana ma pregatesc si sa nu mai ies la miscare.
  1. Imi fixez ora la care intentionez sa ies sa ma plimb cu bicicleta roz. La prima strigare pare simplu, dar locuind in oras este o adevarata aventura sa circuli cu bicicleta in conditiile in care sunt piste pentru biciclete din loc in loc. De ce e nevoie sa imi stabilesc ora? Pentru ca sunt varfuri de aglomeratie de masini si pietoni si ori dau eu peste un pieton, ori incurc traficul de masini. Asa ca fac o analiza care sunt orele cele mai potrivite de mers cu bicicleta. De obicei inainte de 7 sau dupa 9 dimineata.
  1. Imi fac traseul si pe unde circul: pe sosea, pe trotuar, sunt sau nu pante de urcat. Aici e cel mai greu. Cum ti-am spus data trecuta bicicleta mea roz este cea mai simpla varianta posibila asa ca nu pot urca pantele, dar nici la vale nu ma pot duce pentru ca din experienta franele s-ar putea sa nu ma tina.

Asa ca este o intreaga activitate de planificare a activitatii mele de mers cu bicicleta roz.

De-a lungul timpului am testat mai multe programe pana am reusit sa reusesc sa-mi indeplinesc planul, pe care il mai ajustez: mai trec si pe trecerea de pietoni pe langa bicicleta ( asta daca nu vreau sa risc sa ma calce masina), mai urc cate o panta pe jos, pentru ca pe bicicleta nu pot, ori nu mai tin “ muschii” ori bicicleta, mai apare cate o groapa, etc. Si uite asa am de lucru mereu ori de cate ori merg cu bicicleta roz.

Ideea e ca intotdeauna ajung la destinatie doar ca traseul uneori il ajustez si ma adaptez la situatie.

In concluzie, daca vreau sa ajung undeva cu sau fara bicicleta am nevoie de cativa pasi pe care ti propun si tie:

  1. Pregatire anterioara – identifica de ce ai nevoie ca sa ajungi de la A la B. Apropo vei avea nevoie de timp si fi onest cu tine.
  2. Planificare – planifica programul asfel incat sa reusesti sa-l indeplinesti.
  3. Fara scuze– nu incerca sa iti gasesti scuze, ca nu ai timp, chef, ca dureaza prea mult. etc. Faptul ca nu iti indeplinesti promisiunea fata de tine, te va costa un munte de nemultumire si vei fi fara energie.
  4. Indeplineste programul- fa traseul pe care ti l-ai propus si pe drum mai ajusteaza-l. De ce ? Pentru ca ce e pe hartie nu mereu corespunde cu ce e in teren.

Pasii de mai sus constituie o strategie pe care o poti aplica deopotriva in domeniul personal si profesional.Cum imi construiesc traseul ca sa ajung de la A la B!

Sper ca iti e util ceea ce ti-am impartasit din experienta mea in a construi un traseu sau cum sa iti faci o harta ca sa ajungi de la A la B.

Astept sa imi spui daca a fost util sau daca ai si tu o poveste despre cum iti construiesti o harta ca sa ajungi de la A la B.

 

Spor si incredere,

 

Gabriela

 

Add a Comment

Your email address will not be published.