Viata la 50 de ani

Bine te regasesc,

In luna octombrie am implinit 50 de ani.

Iti aduci aminte cand erai copil sau adolescent si spunea-i ca oamenii la 30, 40, 50 de ani sunt batrani?

Sau poate esti adolescent acum cand citesti acest articol si te gandesti „mama ce batrana este!”

Te inteleg pentru ca si eu am facut la fel cand eram copil. Ma gandeam ce batrani sunt oamenii pe la 50 de ani.

Dar, cum noi nu stam pe loc si trecem prin timp, la un moment dat atingem varsta biologica la care ne uitam cu uimire.

Asa sunt eu acum si ma gandesc ” mama ce bine este” la 50 de ani.

De fapt, ma simt extraordinar de bine si de ma bucur cu adevarat de viata.

In acelasi timp ma intrebam: daca m-ar intreba cineva ce anume m-a adus pana aici si ma poate duce in continuare, mi-au venit in minte cateva raspunsuri pe care cu voia ta doresc sa ti le impartasesc:

  1. Integritatea- care este una din valorile mele alaturi de bucuria de viata. De-a lungul atator ani am facut tot ce mi-a stat in putinta sa ma tin de promisiunile facute, sa respect oamenii, sa le ofer ajutorul atunci cand il cereau si cand stiam ca pot sa ii ajut. Anii din urma, habar nu aveam ce sunt acelea valori, dar cu toate acestea am aplicat tot ce ti-am spus. Indiferent de vremuri eu am facut acelasi lucru: am dat „buna ziua” am spus ” te rog” si multumesc”, am respectat oamenii.
  2. Bucurie – m-am bucurat de cate ori am putut de tot si de toate. Pentru mine si cand ploua si cand e frig, poate fi un moment de bucurie. Acum sa nu iti imaginezi ca nu m-am infuriat, ca nu m-am suparat. Ba da, dar am trecut destul de repede peste ele.
  3. Relatiile cu oamenii- cred ca e unul din lucrurile pe care le-am invatat de mica sa le fac, sa relationez bine cu cei din jur. Nu tot timpul mi-a iesit, dar cu siguranta procentul este peste 90 % .
  4. Familia- am pastrat tot timpul relatia cu membrii familiei, chiar mi-am extins familia cu mai multe al familii. Am pastrat cat am putut de des traditiile de a petrece evenimentele importante cu familia si cu prietenii apropiati.
  5. Invatarea- am invatat tot timpul. Pentru ca tot timpul mi-a placut sa citesc si sa aflu mereu lucruri noi, sa invat nu a fost prea greu.
  6. Curiozitatea- asta mi-a cam dat de furca, dar tot nu am renuntat la ea. Imi place sa pun multe intrebari si sa aflu cat mai multe. Sunt foarte curioasa si tot timpul intreb. Pe unii chiar ii plictisesc, pentru ca pun niste intrebari de copil, dar pe mine chiar ma intereseaza acel lucru.

Acum cand am sintetizat doar cateva elemente esentiale din viata mea si cand ma uit la toti anii din urma, imi dau seama ca am experimentat foarte multe lucruri. Imi dau seama ca de fapt viata fiecarui om este compusa din amintirile create si din trairile pe care le-a avut in experientele din viata lui.

Ar fi multe de povestit, dar te invit si pe tine sa te gandesti la viata ta si cum vrei sa ti-o amintesti peste ani.

Eu de abia mi-am inceput calatoria si voi avea experiente deosebit de frumoase, care vor umple anii ce urmeaza.

Traieste, bucura-te, creste, ofera!

 

Gabriela

Add a Comment

Your email address will not be published.