Trăiește, Muncește, Distrează-te: Ghidul unei vieți conștiente și pline de inspiratie a unui antreprenor!

 

Materialul este destinat celor ce vor să fie sănătoși, fericiți și bogați.

 

Acum mulți ani, conceptul de branding personal a fost popularizat, iar în acest context, se sublinia importanța utilizării unor cuvinte-cheie care să reflecte esența și direcția personală a individului. Pentru cei ca mine, mereu în mișcare și creativi, selectarea acestor cuvintea fost o provocare. Totuși, prin introspecție, cu ajutor de la specialisti și cu observarea feedback-urilor clienților mei din domeniul coaching-ului și antreprenoriatului, am identificat câteva expresii care îmi ghidau viața și care se regăseau și în discuțiile cu aceștia: „bucuria de a trăi”, „a trăi”, „a munci”, „a te juca” sau „a te distra”. Astăzi, doresc să împărtășesc cu voi semnificația pentru mine a acestor cuvinte și cum le pot folosi în viața de zi cu zi.

 

Trăiește: Pentru mine, această expresie nu se rezumă doar la a exista și a trece prin zile fără să simți cu adevărat prezența lor. A trăi înseamnă să fii conștient că fiecare zi este oportunitatea unor noi începuturi, o pagină proaspătă pe care o poți umple cu experiențe și trăiri valoroase. În fiecare dimineață, îmi stabilesc o intenție pentru ziua respectivă, o dorință a sufletului despre cum aș vrea să decurgă acea zi. Înainte de aceasta, dedic câteva momente unei scurte meditații, în care îmi liniștesc mintea și las gândurile să treacă. Este un proces care necesită exercițiu, dar care poate elibera mintea și poate oferi claritate pentru restul zilei. În plus, sunt atentă la modul în care gândesc, la cuvintele pe care le folosesc și la reacțiile corpului meu la stimuli externi. În acest sens, natura și în special copacii m-au învățat multe: cum să rămân ancorată în fața vânturilor vieții, cum să fiu flexibilă și cum să mă adaptez la schimbările inevitabile. Unul dintre cei mai buni profesori ai mei este un copac imens pe care îl am în fața ferestrei mele și care mă inspiră zilnic.

Vezi poate te ajută programul: I.A.R – ghid de start pentru o zi armonioasă.

Pași pentru a trăi conștient:

  • Fii prezent: Practică mindfulness, mediație și concentrează-te pe prezent, nu te ingrijora de ce a fost în trecut și ce o să aducă viitorul.
  • Experimentează: Fă lucruri noi care să te scoată din confortul zilnic, ca să te autodescoperi.
  • Networking: construiește relații reale cu partenerii de business și cu cei din jur.

Munca:  este al doilea principiu după care mă ghidez si este destul de controversat. După pregătirea mentală și spirituală de dimineață, sunt pregătită să mă angajez în activitățile zilnice.

Echipa mea care se ocupă de site mi-a comunicat că nimeni nu o să dorească să lucreze cu un coach care îi „pune la treabă”. Și eu sunt de aceeași părere: nu doresc să lucrez cu cineva care nu este dispus să se dedice celei mai importante persoane din viața sa – propria persoană. Principiul muncii înseamnă a te angaja complet în orice activitate pe care o desfășori, să o faci cu responsabilitate și profesionalism, astfel încât oamenii să te recomande.

Este important să respecți atât munca ta, cât și munca celorlalți. Personal, evit proiectele care nu servesc unui scop pozitiv pentru comunitate și prefer să fiu transparentă în legătură cu capacitățile mele. Recomand să știi exact ce îți dorești, să îți setezi intenția în domeniul în care vrei să acționezi și să te pregătești pentru munca ce urmează.

Cum muncești eficient:

  • Să știi clar ce vrei: stabilește direcția, obiectivele, fă un plan și spor la treabă
  • Fii disciplinat: stabilește rutine, obiceiuri care să te ajute și atunci când nu ești motivat.
  • Învață permanent: dezvoltă abilități în ariile in care nu excelezi

 

Joacă-te/ Distrează-te: al treilea principiu după care mă ghdez.

Observ că adesea uităm să aducem umorul în activitățile noastre, fie că vorbim despre afaceri sau viața familială. Știința a dovedit că învățăm mai ușor și reținem mai bine atunci când ne jucăm. Dacă tot muncim, de ce să nu ne asigurăm că ne place ceea ce facem? Să zâmbim, să dansăm și să ne bucurăm de fiecare reușită. Potrivit experienței personale, muzica și umorul sunt elemente esențiale care îmi aduc bucurie în viață.

  • Fă-ți timp pentru lucruri plăcute: identifică ce îți aduce bucurie și pune-le în program.
  • Călătorește: se pare că este una dintre activitățile care aduc bucurie și din care învățăm.
  • Petrece timp cu cei apropiați: participă la activităti comune cu colegii, prietenii, familia.

Am învățat că bucuria de a trăi provine din echilibrul între a trăi conștient, a munci cu pasiune și a te bucura de fiecare moment.

În concluzie, a trăi conștient, a munci cu pasiune și a te distra sunt elemente cheie ale unei vieți echilibrate și pline de inspirație. Am fost mereu așa? Nu. Încă învăț. De-a lungul timpului am învățat că este mult mai ușor să aplic aceste trei principii si să facă parte din rutina mea zilnică pentru că ele îmi dau motivație si bucurie de a trăi.

 

 

Să ai spor și încredere în călătoria ta!

Gabriela, un om ca și tine.