Curățenia de Paște: O Reîmprospătare a Afacerilor și a Casei!

Când aud „curățenie de Paște” mie îmi apare în fața ochilor vitrina de sticlă a mamei mele plină de pahare, cu rafturi de sticlă pe care trebuia să o sterg. Copil fiind, cred că îți îmaginezi ce „entuziasmată” eram să mă ocup de acea vitrină. Anii au trecut, vitrina este in continuare, dar acum mama se ocupă de ea. Ce nu știam atunci, dar am înțeles între timp că de Paște nu se face curățenie, doar că nu avem ce face.

Curățenia, vine după o iarnă în care am stagnat și semnifică un nou început, un nou ciclu anual de evoluție, care a început o dată cu primăvara. Poporul român are o mulțime de obiceiuri tradiționale care ascund multe înțelesuri, pe care nu le știm. Dar, să trecem la ce este improtant pentru fiecare dintre noi.

Acest obicei de a face curățenie în casă și în afaceri aduce beneficii multiple și reprezintă un moment în care putem să dăm un restart afacerii sau să reîmproșpătăm casa.

Poate fi ușor și plăcut:

Curățenia de Paște poate părea o sarcină dificilă la început, însă abordată cu o atitudine pozitivă și cu planificare adecvată, devine un proces ușor și chiar plăcut. Este o ocazie de a pune în ordine spațiul și de a crea un mediu proaspăt și plăcut.

Este momentul perfect:

Paștele este un moment simbolic al începuturilor noi și al renașterii. Astfel, este firesc să îți dorești să începi acest nou început cu un mediu curat și organizat, atât în afaceri, cât și acasă. Este momentul propice pentru a te elibera de lucrurile vechi și de a face loc pentru energii și idei noi.

Fă ordine pas cu pas, fără stres:

Abordarea curățeniei de Paște trebuie să fie una graduală și structurată, astfel încât să nu te copleșească și să nu te streseze. Nu le face pe toate o dată, pentru că vei obosi și vei renunța. Făcând un plan și abordând fiecare aspect pe rând, vei reuși să gestionezi mai ușor sarcinile și să obții rezultate care te vor uimi. Există un principiu prin care dacă ai pus mâna pe un document sau pe un dispozitiv, după ce ai terminat îl pui imediat la loc.

Conform legii vidului:

Legea vidului susține că abundența este nesfârșită si este nevoie să faci loc dacă vrei să primești ceva in loc. Așadar, făcând ordine și loc, obții claritate în afaceri și în casă, creezi oportunități pentru lucruri noi și mai bune să intre în viața și afacerea ta. Este un moment bun în care poti să alegi ce colaborări păstrezi, ce documente păstrezi și să te reorganizezi.

Este un proces de dezvoltare personală:

Curățenia de Paște nu înseamnă doar eliminarea dezordinei fizice, ci și eliberarea minții și a sufletului. Prin acest proces, poți descoperi noi perspective, poți lua decizii mai înțelepte și poți dezvolta un stil de viață mai ordonat și mai echilibrat.

În concluzie, curățenia de Paște este mai mult decât un simplu ritual de curățenie; este un act de reînnoire și de reîmprospătare atât pentru afaceri, cât și pentru casă. Abordată cu încredere și determinare, această practică poate aduce beneficii semnificative și poate contribui la evoluția personală și profesională a fiecăruia dintre noi.

Cum văd eu acest proces de curățenie: imaginează-îi că ai o pereche de ochelari cu care vezi destul de bine. Stii că nu i-ai șters de mult, dar îi folosești așa. Dar, vine o zi când îi ștergi, îi lustruiești si când îi pui la ochi constați că vezi foarte bine.

Cam așa este procesul de curățenie în afaceri: cureți ca să vezi mai clar direcția si acțiunile pe care le vei face în perioada viitoare.

Spor și încredere că vei reuși,

Gabriela

Coach-ul tău