Stai calm și focus pe liniștea minții tale!

De câte ori scriu: stai calm și focus pe liniștea minții tale, îmi vine să zâmbesc și mintea îmi spune:

„Serios?! Cum să stai calmă și liniștită când este atât de mare agitație în jurul tău. Las-o baltă, că este imposibil.”

Dacă nu aș știi câte îmi spune mintea, oricum mai puțin decât înainte, mai că i-aș da crezare.

Așa cum spune mentorul meu Andy Szekely ” Ce nu vezi clar, obții rar.” , îndrăznesc să parafrazez, „ Nu auzi  clar, pentru că nu este liniște în cap.”

E greu tare să faci liniște în cap când sunt condiții normale, dar când este agitație peste tot pare imposibil.

Photo by Johannes Plenio on Unsplash

Când este gălăgie în cap e greu tare să găsești soluții, să vezi oportunitățile. Gălăgia asta duce la frustrări, nemulțumiri, discuții în contradictoriu cu cei din jur, poate apărea furia.

Per ansamblu sistemul imunitar va fi afectat pentru că ai trecut la stări joase si ai anulat starea de bine.

Multă filozofie și probail că te intrebi ce e de făcut. Aș răspunde simplu: stai calm și fă liniște în minte.

Dar, nu ar fi corect. E nevoie să depui un efort pentru a face liniște în minte. După cum spun specialiștii avem 60.000 de gânduri pe zi.

E nevoie de o rutină  pe care sa o practici zilnic și care să te ajute să îti calmezi mintea ca să accesezi resursele din mintea ta. Adica : stai calm și focus pe liniștea minții tale.

„Tony Robbins crede că, atunci cand avem o stare emoțională precară, vedem doar problemele , nu si soluțiiile.

Pentru a corecta lucrurile acestea el recomandă să îți „ pregătești” starea mai întâi. Biochimia te va ajuta să preiei controlul și să-ți spui o poveste care să îți dea putere.

Abia după aceea te gândești la o strategie, și vezi opțiunile, nu doar fundăturile.” ( Instrumentele Titanilor, Tim Ferriss)

Ce face Tony Robbins ca să își pregătească starea:

  • Scufundare în apă rece ( alți fac dușuri reci de 30-60 secunde)
  • Exerciții de respirație, 3 serii a câte 30 de repetiții (respirație rapidă pe nas cu ridicarea mâinilor pe inspirație și lasă să îi cadă mâinile pe expirație)
  • Alternativ – respiratia în 4 timpi, care se poate face și în mers , 4 inspirații scurte pe nas și 4 expirații scurte pe gură
  • Recunoștință pentru 3 lucruri
  • „ Ma concentrez cu totul să simt prezența lui Dumneze,dacă vrei indiferent cum vrei tu să exprimi ideea aceasta”
  • Se gândește la 3 lucruri pe care le va face și care îl vor ajuta să se dezvolte.

Ai aici un material video cu exercițiul de respiratie și rutina de dimineața al lui Tony Robbins și mai jos alte practici de ale lui.

In completare un alt autor Russel Simmons spune: „Dacă nu ai 20 minute să pătrunzi în tine însuți prin meditație, înseamnă că ai nevoie de 2 ore”.

Personal mă străduiesc să îmi liniștesc mintea zilnic, prin recunostință, meditație sau respirația in 4 timpi. Uneori am nevoie de mai puțin timp alteori de mai mult timp.

Chiar și înainte de a începe o sesiune de coaching cu un client, îmi aloc timp și fac o scurta meditație ca să îmi liniștesc mintea și să fiu acolo pentru client.

Este important să ne antrenăm mintea zilnic să fie calmă, să fie liniște, ca să auzim oportunitățile.

Dupa ce ai făcut liniște în minte, ești mai liniștit cu totul, ai o stare de bine care te ajută sa fii focusat și să lucrezi cu spor.

Cum spune un alt mentor de al meu, Ioana Guță:  „ E important să te joci tu cu mintea ta, nu mintea ta să se „ joace” cu tine.”

Îți mulțumesc și sper că a fost util acest articol.

Dacă ți-a plăcut te invit să te abonezi la site-ul meu, la pagina de facebook sau să- l dai unui prieten care poate are nevoie de el.

Spor și încredere să ai,

Gabriela

 

 

 

Add a Comment

Your email address will not be published.