Reconfigurare traseu! Ce au adus bun ultimele 2 luni de criză? Episodul 8!

Am pus această întrebare: ce au adus bun ultimele luni de criză mai multor persoane, inclusiv mie.

Răspunsurile au fost diferite și le-am urmărit cu multă curiozitate.

Iată câteva extrase despre ce le-au adus oamenilor ultimele luni de criză:

Liniște, învățarea de noi abilități pe on-line, strângerea relațiilor, noi informații despre gestionarea de relații, cum să filtrezi informațiile, ce este cu adevărat important pentru fiecare, claritate, cum să lucrezi cu diferite stări, despre frici, curaj, ințelegerea a ceea ce putem controla și ce nu, instalarea de noi obiceiuri, despre acceptare, să iubim și să apreciem natura, importanța unei comunități, e.t.c.

Lista poate continua pentru că sunt multe răspunsuri cu care rezonez și eu.

Dar cred că dintre toate cea mai importantă lecție este că învățăm să fim conștienți, să fim prezenți în aici și acum.

Să trăim conștienți de respirația noastră, conștienți de natura din jur, conștienți de oamenii din jur, conștienți de familie și de tot de ne înconjoară. Cred că asta este cea mai mare valoare a acestor timpuri.

Să înțelegem și să fim conștienți că doar pe noi ne putem controla, schimba, doar reactiiile noastre le putem controla. Să acceptăm că pe ceilalți nu putem să îi schimbăm dar putem să îi acceptăm așa cum sunt și să îi ințelegem. E nevoie de multă iubire de sine ca să îi poți iubi și pe ceilalți.

Să fim conștienți că așa cum suntem acum, că ceea ceea ce facem acum este bun făcut și ca momentele de acum nu revin și nu se repetă.

Poate că această singura lecție dacă ne-o însușim s-ar putea sa fie suficientă și să ne ajute să ne trăim viața așa cum ne-o dorim.

Când scriu acum, parcă aud câteva voci care spun că nu se poate trăi într-o zonă de business sau la un job, doar acceptând ce se întâmplă și iubind oamenii așa cum sunt.

Ai dreptate.

Pot în schimb să fiu conștient de ceea ce simt, de cum reacționez și să fac ceva. Poate eu trebuie să mă schimb, poate nu mă aflu în locul portivit, poate e nevoie să schimb locul, mediul, să mă înconjor de altfel de oameni. Fii doar conștient de ce se întâmplă cu tine si in jurul tău.

După aceea tu hotărăști cum vrei să trăiesti în continuare.

Cum se spune: „ să nu spui că nu ți-am spus”, să nu spui că nu ai rețete de rezolvare.

Totul este la tine.

Fii conștient.

Te provoc sa te gândești: ce ti-au adus cele 2 luni de criză?

 

Mulțumesc ca ai citit.

Spor și încredere,

Gabriela

Add a Comment

Your email address will not be published.