Prima zi din luna lui Martisor!

O zi de duminica obisnuita, poate un pic mai agitata pentru ca azi este prima zi din luna lui Martisor, ziua cand se fac cadou mici obiecte care sunt legate cu un fir alb si rosu de matase si care se numesc martisoare.

Martisorul este element de patrimoniu cultural imaterial si a fost înscris de UNESCO, în anul 2017, în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii

Sunt multe legende despre martisor si despre originea lui ( vezi Wikipedia), dar toate au legatura cu a darui si a te bucura de venirea primaverii. Simplul fapt ca te gandesti sa daruiesti cuiva un martisor si ca atat tu, cat si persoana respectiva se bucura de el face ca aceasta zi si acest gest sa aiba ceva magic.

Asa a fost si pentru mine aceasta dimineata. A avut ceva deosebit.

De cativa de cand ma ocup de dezvoltare personala si desfasor activitatea de coaching, fac parte din cateva grupuri unde ne antrenam si ne sustinem reciproc in instalarea de obiceiuri care sa ne faca viata mai frumoasa si care sa ne mentina activi pe directia pe care ne-am ales-o.

De cateva saptamani am inceput sa imi urmaresc planul de alimentatie recomandat de la N21 si care se numeste Healthpointe. Pe langa monitorizarea a ceea ce mananc, cand mananc, completarea cu suplimente de la Nutrilite, are si o indicatie clara sa faci in fiecare zi 5.000 de pasi inainte de micul dejun. Asta mi s-a parut destul de greu, dar am zis ca daca tot am inceput programul sa il urmez intocmai. Asa ca iata-ma trezindu-ma dimineata intre de 6-7, echipipandu-ma si fiind gata de  miscare. ca doar am de facut 5.000 de pasi. Trebuie sa recunosc ca mai sunt zile cand nu reusesc sa ma trezesc si nu mereu fac 5.000 de pasi, dar ma apropii destul de mult aproape zilnic. Dar ca sa ma pot tine de ceea ce mi-am propus am anuntat intr-un grup ca voi raporta zilnic. Este incredibila forta de sustinere a unui grup. Sunt recunoscatoare grupurilor de sustinere. Fara ele cred ca azi nu as avea ce povesti.

Dar astazi s-a intamplat ceva desosebit.

Spuneam ca fac parte din mai multe grupuri. Intr-un alt grup am primit propunerea sa facem zilnic o fotografie cu ceva ce ne atrage atentia si cu un mic comentariu

Azi fiind prima zi am facut o prima fotografie, am trimis-o grupului, dar dupa ce am trimis-o am avut o constientizare foarte puternica si m-am gandit: mai intai am inceput sa imi monitorizez alimentatia, iar procesul imi recomanda sa fac miscare zilnic dimineata. Daca tot fac miscare dimineata pot sa fiu atenta la ce este in jurul meu si sa fac si fotografia impreuna cu un mic comentariu pe care o trimit grupului, iar daca tot fac fotografia m-am gandit eu de ce nu as scrie zilnic si despre ce constientizare am avut.

Asa am inceput sa scriu azi, Toate lucrurile se leaga foarte frumos, mai ales ca imi place sa fac miscare in natura, sa fac fotografii si sa scriu, sa impartasesc din ceea ce experimentez.

Asa ca incepand de azi ma voi stradui sa scriu zilnic si sa postez fotografia impreuna cu un comentariu despre constientizarea pe care am avut-o la acel moment.

Azi am facut fotografia de mai sus a unei zone pietonale pe unde circulam si unde nu era aproape nimeni. Mi s-a parut incredibil cum poate sa fie atat de liber la ora 8 duminica dimineata ( duminica ies mai tarziu la miscare). Vei vedea chiar tu ca era doar o singura persoana pe acel drum. Imaginea respectiva mi-a adus foarte multa liniste, mi-a adus pace, mi-a sugerat sentimentul ca drumul spre obiectivul meu este liber fara obstacole, chiar insorit, ca pot merge cum vreau eu, mai incet, mai repede si ca nu am altceva de facut decat sa merg, sa continui sa avansez pe drumul spre obiectivul meu. Surpriza a fost ca la finalul acelei alei pietonale erau doua persoane care vindeau flori si care te imbiau sa cumperi flori. A fost un sentiment, ca atunci cand voi ajunge la obiectiv voi fi intampinata cu zambete si flori.

Toata imaginea, tot ce am gandit, tot ce mi-am imaginat mi-a adus o stare de bine, de buna dispozitie, mi-a dat energie si un zambet pentru toata ziua.

Doar pentru ca am fost atenta, ca am observat ce era in jur, ca m-am observat mi-au adus energie si bucurie pentru o intreaga zi.

Ce mod minunat de a incepe ziua Martisorului si luna Martisorului.

Povestea pe care mi-o spun se afla sub controlul meu, asa ca aleg sa imi pun o poveste diferita cu care pot schimba ceva in viata mea.

 

Tu ce poveste iti spui?

 

Spor si incredere sa ai,

Gabriela

 

Add a Comment

Your email address will not be published.