Expunerea la „raze pozitive”

expunerea la soare

Bine te regasesc!

Azi doresc sa iti propun o tema care suna cam asa: EXPUNEREA LA ” RAZE POZITIVE”

Sti! Suna putin ciudat, dar mie mi se pare extraordinar sa ne gandim ce inseamna sa ne expunem la ” raze pozitive”.

Ideea mi-a venit de la cateva intrebari care mi-au fost des, respectiv:

Ce fac sau cum fac de sunt atat de activa?

Tu nu ai probleme?

Raspunsul meu este: ba da am si eu probleme si nu mereu sunt foarte activa, dar fac ceva ce ma tine in priza, iar eu o denumesc expunerea la “raze pozitive”.

Te invit sa iti reamintesti ce faci vara.

In fiecare vara cel putin doamnele doresc sa fie cat mai bronzate, iar domnii spun ca isi doresc sa mearga la mare. Daca vrem sa ne bronzam normal ca ne expunem la soare. Daca nu vrem sa ne bronzam stam sub umbrela sau cat mai mult in casa ca sa nu ne vada soarele.

Cred ca pana aici esti de acord cu mine. Mecanismul este simplu vrem bronz ne expunem la soare, nu vrem bronz stam la umbra, nu ne expunem, ne ascundem.

Aceeasi metoda se aplica si atunci cand vrem sa fim activi, plini de energie: ne expunem la cat mai multe interactiuni cu persoane care ne fac bine, care ne dau o stare de entuziasm, ne expunem sau stam in medii in care exista factori pozitivi.

Eu cel putin asta fac. Elimin cat se poate de mult factorii de umbra: persoanele care nu ne fac bine, care se lamenteaza si gandesc negativ, mesajele de la tv si radio, articolele din care nu invat nimic. Apropo nu am deschis deloc televizorul in ultima saptamana, Imi plac filmele, dar nu imi plac mesajele negative care se propaga.

In schimb, merg in medii unde lumea gandeste pozitiv, de unde pot lua acele “ raze pozitive”, care ma ajuta sa imi pastrez energia, vitalitatea, bucuria, care ma ajuta sa-mi gasesc solutii la problemele mele, locuri si oameni de la care pot invata. Adaug la toate acestea cartile, filmele, informarile, mesajele, training-urile, miscarea fizica, mancarurile sanatoase si gustoase si cate si mai cate.

Toate acestea functioneaza ca niste “ raze pozitive” foarte puternice sub care ma expun si imi pastrez in permanenta” bronzul” pozitiv, starea pozitiva.

Pentru mine este un lucru obisnuit, este un obicei sa stau sub “ razele pozitive” si sa ma bucur de “bronzul” pozitiv, care a devenit permanent si care nu mai dispare.

Te invit si pe tine acum:

  • Sa faci o lista cu “ razele pozitive” care te pot ajuta sa capeti si sa-ti pastrezi un “ bronz” pozitiv, o stare pozitiva.

 

Iti multumesc.

 

Spor si incredere,

 

Gabriela Chiriac

 

 

 

KG Man – Positive Music [Official Video 2014]

https://www.youtube.com/watch?v=o4nFtlOWqt8

2 thoughts on “Expunerea la „raze pozitive””

  1. Grigore Cornelia octombrie 15, 2014

    Când avem energie pozitivă, ne simţim mai stabili, mai creativi, pasionaţi, încrezători, conectaţi la viaţă, expresivi şi intuitivi. Devine, aşadar, o necesitate, nu un moft, să fim conştienţi că nu ne putem realiza planurile de viaţă decat fiind POZITIVI.

  2. pascu virgil octombrie 17, 2014

    este important ca ”bronzul” sa fie de calitate …. sa nu dispara repede…….eu prefer ”bronzul” de dimineata ….sa falezuim….. o zi frumoasa….

Add a Comment

Your email address will not be published.