Ce faci cand te simti folosit!

folositfolosit

 

Pentru ca si eu sunt o fiinta omeneasca mi se intampla si mie ce se intampla de obicei oamenilor. Unul din aceste lucruri a fost un sentiment ciudat “ ca sunt folosita”. Si eu care credeam ca sunt scutita de astfel de sentimente.    Ba, bine ca nu.

De-a lungul vietii m-am intalnit deseori cu acest sentiment, dar in ultimii ani disparuse. Ceva la activat si dincolo de ce la activat a fost interesant ce am facut dupa.

Mi se intampla ca altii sa copieze materialele pe care le produc  eu, fara sa fiu intrebata si chiar sa obtina venituri cu ele. Sincer nu stiu ce ar fi de facut. Probabil ca este un proces incontrolabil. Dar ce stiu sigur este ca pot controla ceea  fac eu cand ma trezesc cu sentimentul  “ ca sunt folosita”.

Ca oricarui om primul lucru pe care l-am experimentat a fost un soi de enervare cu frustare si poate cu un sentiment de neajutorare. Dupa care la cateva minute am inceput sa fac o analiza.

Hai sa vedem, mi-am zis: Cu ce te ajuta daca te enervezi?

Mi-am raspuns singura: Sincer cu nimic, chiar imi dauneaza.

Asa ca mi-am zis: Care e partea buna din ce ti se intampla?

Sau cum se spune: Ce inveti din asta?

Daca e ceva ce am invatat in activitatea mea de coaching este sa pun si sa imi pun intrebari bune.

Asa ca m-am apucat de facut coaching cu mine si uite ce a iesit:

  1. Daca materialele mele sunt copiate si folosite inseamna ca sunt bune si de valoare. Sunt profesioniste, clare si foarte utile.
  2. Probabil ca sunt de incredere si se merge la sigur, daca sunt folosite.
  3. Sunt un model, un exemplu.
  4. Chiar daca nu eu le livrez, prin aceste materiale de fapt iau contact indirect si influentez mult mai multi oameni decat as putea-o face fizic.
  5. Inspir si pe altii sa lucreze dupa ele

Daca ma uit la aceasta lista mai ca imi vine sa spun: bine ca le-ati folosit pe ale mele si nu altele. Sa raman modesta totusi.

Dar sa revenim la tema “ ce faci cand te simti folosit”. Dupa ce mi-am facut lista si am tot invartit ideile in capul meu mi-am dat seama :

  • Ca am trecut de la frustrare la o stare de liniste,
  • Chiar am inceput sa zambesc.

In concluzie: fiecare intamplare neplacuta are si o parte placuta.

Apropo: am uitat sa spun ca nu as fi scris acest articol daca nu sa fi avut acest sentiment ” ca sunt folosita”. Inca o parte buna a acestei intamplari. Merg inainte, doar nu o sa ma opresc  tocmai acum.

 

Acum te invit acum pe tine sa te gandesti : ce ai invatat dintr-o experienta neplacuta?

Multumesc ca ai citit articolul.

 

Spor si incredere sa ai,

 

Gabriela

folosit

Add a Comment

Your email address will not be published.