4 pași prin care să rămâi perseverent!

 

Fiecare zi este un nou început. Fiecare săptămână este o nouă oportunitate de a te concentra pe ceea ce îți dorești să obții cu adevărat. Dacă ieri nu ți-au ieșit lucrurile așa cum te-ai așteptat, azi este un bun moment să continui. Nimic nu se înțâmplă dacă renunțăm. Dacă insiști pe o direcție și constați că nu obții rezultate sau efortul este foarte mare pentru realizarea a ceea ce ți-ai propus este posibil să nu te afli pe direcția potrivită. Poate merită să pui un stop si să te întrebi, dacă chiar asta îți doresti cu adevărat.

În schimb dacă ești pe direcția potrivită, iată 4 pași care să te ajute să te menții pe direcția pe care ți-ai propus-o:

  1. Obiectiv bine definit. Reamintește-ți zilnic, obiectivul, ținta pe care o ai. Mintea noastră uită repede si cu cât îi reamintim mai des care este obiectivul cu atât va fi mai atentă la îndeplinirea lui.
  2. Plan. Fă un plan cu pași mici pe care vrei să îl îndeplinești zilnic. Să presupunem că bei în fiecare zi cafea sau dimineața la trezire bei un pahar cu apă. Așa cum te ții de acest obicei, la fel ar trebui să te ții și de realizarea pasilor din plan. Satisfacția la final este împlinitoare.
  3. Minte „arici”. Conceptul de arici îl găsești la Jim Collins, cercetător și autor axat pe subiectul managementului afacerilor, iar acesta presupune că îți închizi mintea și urechile la influențele negative, părerile negative ce vin de la cei ce vor să te „ajute” să îți fie bine. Zilele trecute am văzut un arici în mijlocul unei străduțe. A auzit pașii noștri, motorul unei mașini, mai erau și două pisici în zonă, dar ariciul, s-a strâns și a așteptat să treacă pericolul. Așa ar trebui să fim și noi, ca aricii atunci când vrem să realizăm ceva.
  4. Parteneriat cu cineva care te susține. Când ești într-un parteneriat cu una sau mai multe persoane care te încurajază pe parcursul îndeplinirii planului, totul pare mai ușor și mai distractiv. Fiecare dintre noi are nevoie de încurajare, de susținere și de apreciere. Ai mai mult entuziasm când ești încurajat. Probabilitatea să abandonezi scade.

Sunt 4 pași care te pot ajuta să ajungi la libertate și la gândire centrată pe prosperitate. Sunt pași care transformă visurile în realitate. Nu există nimic ce se poate realiza la un „ click distanță”. Asta este doar campanie de marketing. Ca să ajungi să realizezi ceva ai nevoie de perseverență, ai nevoie să dai timp, să ai răbdare și să continui până ajungi acolo unde ți-ai propus. Totul se rezumă la un antrenament continuu si la învățarea disciplinei.

Aceștia sunt pasi care te ajută să îți controlezi îndoielile, descurajările și amânările. Sunt pași valabili pentru mine, pentru tine, pentru oricine dorește să îsi proiecteze afacerea, viața personală așa cum îsi dorește.

Dacă ți se pare util ajută-mă, te rog, să ajungă acest mesaj la cât mai mulți prieteni ai tăi.

Dacă șimți că ai nevoie de un partener care să te susțină nu ezita să îmi lasi un mesaj.

 

Îți doresc spor și încredere în călătoria ta!

Gabriela,

Antrenor pentru o minte clară

Suștin oamenii să devină performeri în viața lor profesională, în afaceri și în viața personală.