Stai calm și fă ceva pentru tine!

În anii anteriori când mă agitam și nu era pe încă pe piață Covid-19, primeam de la cei din jur următorul sfat: stai calmă.

L-am integrat așa de bine că uneori mă cam impacientez de ce nu reacționez. La această criză am reacționat la fel ca toată lumea: la început am început să fac scenarii economice, după aceea am zis să mă ocup de mine și de ai mei și să luăm măsuri de prevenție, după care am început să fac ce făceam și înainte, adică să mă antrenez zilnic eu și să îi ajut și pe ceilalți, adică să muncesc.

Am constat că tot antrenamentul pe care l-am început acum 10 ani acum funcționează.

Nu îti fă griji dacă nu te-ai pregătit pentru astfel de perioade o poți face începând de azi.

În anul 2010 cred că eram așa cum sunt foarte mulți acum: nu aveam nici un job, nu stiam de ce o să mă ocup, nu aveam idee din ce o să traiesc, dimineața nu știam unde să mă duc sau ce să fac. Pe lângă toate acestea eram cu încrederea în mine la minus, iar energia spre zero.

In primele luni am avut marea șansă să lucrez cu un coach. I-am spus de toate până am reușit să mi se i-a vălul de pe ochi. Când s-a ridicat ceața am început să îmi vină ideile. Sunt recunoscătoare coach-ului pentru susținere si comunităților  Network 21 și Bootcamp University.

A durat până am ales ce să fac și să pun în aplicare ce mi-am propus, dar nu am renunțat. În ce privește rezultatele pe care mi le doream, le-am obținut într-un anumit interval mai  lung de timp și încă lucrez la ceea ce îmi doresc să obțin.

Dar facând acum o analiză mi-am dat seama ca lucrurile mici au fost cele care m-au ajutat să merg în continuare, care m-au ținut pe direcție și care mă ajută să am zilnic starea potrivită pentru a putea lucra.

Aceste lucruri mici au devenit obiceiuri de crestere și dezvoltare a mea, pe care le recomand și clienților mei de coaching. Aceste obiceiuri mici sunt fundația, suportul pentru orice activitate profesională sau personală pe care o fac.

Iata care sunt:

  1. Intenție- îmi pun zilnic intenția cum să fie ziua. Intenția mea este ca această zi să fie minunată, sau eficientă, sau cu o stare bună, sau să am un nou client, etc;
  2. Afirmații- îmi spun zilnic câteva afirmații. Sunt bine cu mine, totul e bine în jurul meu, e.t.c.;
  3. Recunoștință-scriu zilnic de mână minim 10 lucruri pentru care sunt recunoscătoare;
  4. Fac o activitate fizică – întinderi, genoflexuni, merg pe jos afară, merg cu bicicleta, dansez în casă într-un ritm alert câteva minute, alerg prin toată casa, sar pe loc, orice mă energizează;
  5. Fac meditație- ascult o muzică de meditație, stau în liniște cu mine, contemplu natura fără să insist pe vreun gând;
  6. Citesc zilnic- minim 10 pagini;
  7. Mic dejun- care să îmi dea energie;
  8. Iau suplimente alimentare;
  9. Beau apă- 400 -500 ml de apă filtrată pâna la micul dejun, peste zi multă apă;
  10. Ascult materiale audio – le ascult când fac mișcare fizică sau cănd sunt la micul dejun.

Nu intotdeauna am făcut ceva pentru mine, dar căn am făcut am vazut diferența între a fi fără energie, cu multe frustrări și o zi în care am energie și pot să rezolv multe lucruri.

Mă apuc de activitătile productive, de discuții cu clienții, cu partenerii după ce am făcut tot ce am scris mai sus. Sunt zile când nu reușesc să le fac pe toate 10, dar nu renunț niciodată la primele 3, la apă, mic dejun, suplimente și audio.

Toate aceste activități mie mi-au oferit stare de calm și imunitate fizică, mentală și emoțională.

Pe această fundatie reușesc să construiesc orice pe plan profesional și personal.

Mi-au trebuit 10 ani ca să găsesc formula potrivită pentru mine, care pentru tine s-ar putea să nu fie potrivită.

Te invit să cauți ce este potrivit pentru tine, să alegi sa faci ceva pentru tine ca să poți găsii soluțiile la ceea ce te frământă.

Disciplina instalării unor obiceiuri mici fac diferența în viața fiecărui om. În cartea Instrumentele Titanilor, Tim Ferriss i-a luat un interviu generalului Stanley McChrystal iar acesta spune despre antrenamentul fizic, ceva ce se potrivește și antrenamentului general: „ Îți asigură o disciplină zilnică. Am observat că, dacă am o zi groaznică, dar am făcut antrenament, la sfărșitul zilei voi spune: < Măcar m-am antrenat bine> fără să mai conteze aproape nimic altceva.”

Jim Rohn, în cartea „ Piramida succesului” dă un astfel de exemplu: „ Spunea Ken Blanchard, autor de besteselluri:” Încerc să pătrund încet în diminețile mele.” Prietenul meu Ken, asemenea altora cu care am stat de vorbă si pe care i-am observat de-a lungul timpului, își petrece între 15 minute și 2 ore zilnic în singurătate, meditând, reflectând și rugându-se.

Cum spunea un lider,” Am atâtea de făcut, încât trebuie șă-mi petrec o oră întreagă pe zi în meditație și rugăciune dacă vreau să le izbândesc pe toate.’ Ideea lui este cât se poate de clară: răgazul de reflecție și rugăciune îi asigură perspectiva, forța și pacea nu numai de a face lucrurile așa cum trebuie ci și de a face lucrurile care trebuie.”

Așa cum spun și autorii de mai sus, stai calm și fă ceva pentru tine.

 

Tu ce poveste ai despre antrenamentul tău zilnic?

 

Spor și încredere să ai,

 

Gabriela

 

Add a Comment

Your email address will not be published.