Afirmațiile!

 

Afirmațiile sunt o altă componentă a activității mele zilnice care mă ține ancorată și care îmi dă

starea de bine de care am nevoie.

Am mai multe explicații a ceea ce reprezintă afirmațiile cel puțin pentru mine în cartea pe care am

scris-o „ Călătorie spre Sfinx- Cele 9 învățături în drumul spre obiectiv”. De asemeni vei găsii mai

multe exemple de la diverși autori.

Ce pot să îți spun este că este o metodă ușoară, gratuită și pe care o ai tot timpul la tine.

Louise H. Hay (1926-2017), autor american motivator și fondatorul Hay House, unul din mentorii mei preferati, in cartea sa Afirmațiile pozitive, are o definiție care explică metaforic ce sunt afirmațiile:

“Afirmațiile pot fi comparate cu plantarea unor semințe în pământ. La început ele prind rădăcini; dupa care lăstarii încep să iasă la suprafață. Este nevoie de timp pentru ca sămânța să se transforme întro plantă adultă. La fel se petrec lucrurile și cu afirmațiile este nevoie de timp pentru ca prima declarație să se transforme într-o realizare efectiva. De aceea, ai răbdare.”

Afirmația este o declarație, o părere care susține o idee, o gândești sau o rostești cu hotărâre.

Din punctul meu de vedere și ca urmare a practicii afirmația pozitivă este un ingredient magic care susține omul să se mențină în tumultul vieții cotidiene și care deschide o poartă spre schimbare.

Zilnic avem o lista lungă de activități de îndeplinit, reguli de respectat, sarcini de îndeplinit, roluri și responsabilități diverse și pare aproape imposibil să nu ne ieșim din fire.

Dar starea proastă, energia negativă, furia ne scot din zona de intenție de realizare a dorințelor și atunci nu avem altceva de făcut decât să facem ceva ca să ne menținem acea stare.

Dr. Wayne W. Dyer in Puterea intentiei spune: “ Găndurile lăuntrice de ura, mânie, teama, disperare și distrugere nu întrețin viziuni creatoare.”

Probabil că te întrebi cum să îmi mențin starea de bine, de bucurie când sunt în trafic, cănd am probleme cu banii sau sunt bolnav?

Ți-as răspunde : simplu cu o afirmație, dar nu ar fi în totalitate corect.

Practic de aproximativ 9 ani spunerea și scrierea de afirmații pozitive, dar îmi dau seama că mai mereu am făcut ceva ca să îmi mențin starea de bine. De-a lungul vieții am constat că uneori chiar mă simțeam responsabilă si de starea de bine a celorlalți. Acesti 9 ani sunt despre practicarea conștientă a afirmațiilor. Atunci când îti alegi una sau mai multe afirmatți, acestea sunt menite să îți dea energie, să te ajute sa cresti, să poți funcționa indiferent de condițiile din jurul tau, să te țină pe direcția pe care ți-ai pus intenția.

Louise H. Hay spune: “ Aplicarea afirmațiilor nu este deloc dificilă. Dimpotrivă este o experiență plină de bucurie; care te ajută să scapi de povara vechilor convingeri negative și să le dizolvi din nou din vidul din care au provenit.”

O altă autoare Florence Scovel Shinn (1871-1940) artist, scriitor și profesor american de metafizică în cartea sa Jocul vieții și cum să-l jucăm scrie: “Totuși o afirmație nu trebuie folosită niciodată decăt dacă este absolut satisfăcatoare și convingătoare pentru propria conștiință și deseori o afirmație trebuie modificată pentru a se potrivi unor persoane diferite.”

Florence Scovel Shinn ne spune că ceea ce simt eu că mi se potrivește nu se potrivește si celorlalți și invers.

Ce am descoperit eu practicand zilnic este ca o afirmatie potrivita are efectul de a te da jos din pat dimineata, zambind.

Am pregătit câteva modele de afirmații de la diverși autori care să te inspire :

Andy Szekely

“ Numai eu sunt responsabil să devin ce sunt capabil.”

“Merit, fără doar si poate, mai multă prosperitate. ”

“Sunt la un singur obicei distanță de următorul meu nivel de performanță.”

Louise L. Hay

“Merit tot ce este mai bun. Accept acum tot ce este mai bun pentru mine.”

“ Mă iubesc și mă aprob pe mine însumi.”

Florence Scovel Shinn

“ Am o muncă ( afacere) perfectă,

Într-un mod perfect,

Muncesc perfect,

Pentru o plată perfecta.”

Florence scrie ca “rima patrunde ușor în subconștient”

“Atrag succesul și belsugul pentru că asta sunt!” Dr. Wayne W. Dyer

Câteva din afirmațiile mele personale:

Sunt prosperă.

Sunt energică.

Am încredere în mine.

Am răbdare și îi înțeleg pe cei din jur.

Afirmațiile de mai sus sunt doar câteva din cele pe care le spun zilnic la care le adaug și pe cele de la autorii pe care i-am indicat. Iți recomand să îți găsesti propriile afirmații care te susțin și să cauți la autorii care practica, afirmațiile care ți se potrivesc.

Atunci când spui o afirmație pozitivă este important să crezi în ea, să nu o anulezi printr-un alt gând. “

În perioadele cele mai agitate este și mai important să practicăm afirmațiile pozitive. Am o veste pentru tine: dacă tu nu te încurajezi pe tine nimeni nu o va face. Este un antrenament zilnic.

Valabil și pentru mine.

Tu ce poveste ai despre afirmații?

Spor și încredere să ai,

 

Gabriela

2 thoughts on “Afirmațiile!”

  1. Gentiane martie 20, 2020

    Afirmatiile schimba vieti. Rostite constient si cu incredere,ele dau un parcurs armonios omului pentru o viata implinita.Spun din povestea mea.

Add a Comment

Your email address will not be published.