Rabdare, rabdare, rabdare!

Tenacitate!

 

Te-ai  uitat vreodata la un melc care traverseaza o alee?

Are nevoie de rabdare si tenacitate ca sa ajunga pe partea cealalta, iar privitorul are si el nevoie de rabdare ca sa vada toata miscarea melcului.

Mi se pare extraordinar sa privesti un melc cum merge pe traseul lui. Este atat de mult calm, atat de multa rabdare si tenacitate in actiunile lui ca ma intreb oare pe noi ce ne face sa ne grabim.

De-a lungul anilor aveam o problema: daca auzeam sau mi se propunea ceva sa fac, eu raspundeam cu “ hai”. Mi se parea absurd sa astept, sa am rabdare, pur si simplu tot timpul ma grabeam. In mintea mea nu exista sa am rabdare.

Aceeasi experienta am avut-o si cand am inceput sa ma antrenez si sa ma ocup de dezvoltare personala. Imi doream ca schimbarile sa se intample peste noapte.

Acelasi lucru l-am intalnit si la clientii mei de coaching de-a lungul anilor. Si-ar dorii ca schimbarea sa se produca pe loc.

Dar, la fel ca melcul care isi propune sa ajunga pe partea cealalta a trotuarului avem nevoie de rabdare si tenacitate.

Daca analizam, timp de 20, 30, 40 ani , poate si mai mult am pus ganduri, convingeri negative in minte, iar cand vrem sa le schimbam am vrea sa se intample instantaneu.  Ce am invatat de-a lungul celor 10 ani de dezvoltare personala este ca nu exista scurtaturi.

Statisticile spun ca ai nevoie de 21 de zile sa iti instalezi un nou obicei. Eu as completa cu precizarea daca esti la primul obicei de instalat e posibil sa ai nevoie si de 6 luni ca sa devina automat.

Lucrurile se schimba cand ai un obicei in a instala obiceiuri noi, atunci sigur te vei incadra intr-un nou obicei. Spun din practica personala. Oricum ai nevoie de rabdare ca sa vezi rezultatele.

Totul este atat de simplu ca uitam pur si simplu acest lucru: pui samanta in pamant si ai rabdare sa iasa planta. Creste planta si ai rabdare sa ajunga la maturitate. Au iesit fructele si ai rabdare sa se coaca, dupa care le culegi. Pe parcurs ai ingrijit planta.  Acest ciclu natural este in tot ceea ce intreprindem: avem nevoie de rabdare, de tenacitate si sa ne ingrijim de toate ariile vietii.

Cred ca rabdarea este ingredientul magic al unei vieti fericite.

Important: sa punem samanta si sa incepem.

Tu ce poveste ai despre rabdare?

 

 

Spor si incredere,

 

Gabriela

 

Add a Comment

Your email address will not be published.