PUTEREA COACHING-ULUI

Zilele trecute o familie de prieteni m-a rugat sa-i consiliez intr-o problema legata de alegerea unui tip de credit.

La solicitrea lor, sincer nu stiam ce raspuns sa le dau si nici nu aveam o parere despre ce tip de credit le-ar fi satisfacut cerintele.

Asa ca m-am gandit ca cel mai bine ar fi sa afle ei ce tip de credit li s-ar potrivii. In acest sens i-am intrebat daca sunt de acord sa avem o scurta sedinta de coaching pe aceasta tema, astfel incat ei sa identifice ce tip de credit li s-ar potrivi.

Inainte de a ne ocupa efectiv de tema creditului i-am rugat sa-mi spuna care sunt lucrurile importante pentru ei.

Dupa o serie de intrebari ajutatoare si o conversatie pe aceasta tema, prietenii mei au concluzionat ca cele mai importante lucruri pentru ei sunt: fericirea familiei, sanatatea si libertatea financiara.

Afland care sunt cele mai importante lucruri pentru ei, a venit normal urmatoarea intrebare, prin care i-am rugat sa se gandeasca cum se coreleaza ideea contractarii unui credit cu cele pe care le descoperira anterior, respectiv fericirea si libertatea financiara.

Ce credeti ca au raspuns………………?

Raspunsul lor a fost mai mult de cat simplu si probabil si tu l-ai intuit: ori credit ori libertate financiara.

Astfel ca prietenii mei la finalul conversatiei noastre de cca. 30-40 minute, au raspuns zambind ca au o alta solutie la care si-au propus sa se gandeasca.

Ce vreau eu sa iti spun, este ca o sesiune de coaching are o putere nemasurata si ca poate sa te ajute in orice domeniu in care te simti blocat, important este sa constientizezi ca ai nevoie de ajutor si sa ceri acest ajutor.

Sa nu-ti fie rusine sa ceri ajutor, pentru ca este posibil ca decizia pe care o iei fara sa faci o analiza anterioara poate sa-ti creeze mai multe neplaceri.

Ce nu ti-am spus, este ca aceasta problema ii macina pe prietenii mei de foarte mult timp si ca erau foarte agitati, pot spune chiar un pic nervosi pentru ca nu stiau ce decizie sa ia.

Dar, dupa sesiunea de coaching, cei doi s-au linistit, au redevenit calmi si zambitori si am putut sa discutam si alte lucruri mai placute si mai frumoase si sa ne bucuram de intalnirea noastra.

Asta numesc eu putere a coaching-ului, faptul ca te ajuta sa te luminezi, sa te linistesti, te ajuta sa-ti gasesti solutiile la problemele tale.

Coaching-ul te ajuta sa fi fericit, te ajuta sa te concentrezi sa-ti indeplinesti visele.

La sfarsitul acestei intalniri m-am simtit tare fericita ca am putut sa-i ajut, ca mi-am indeplinit cele 2 roluri, de prietena si de coach al mintii. Inca odata am vazut ca oamenii devin fericiti la finalul unei sesiuni de coaching, iar eu m-am simtit foarte bine, cand i-am vazut pe ei zambind.

Pot spune ca puterea coaching-ului este dubla: atat coach-ul cat si partenerul de coaching devin fericiti la finalul unei sesiuni de coaching.

Tu ce parere ai?

Te regasesti intr-o poveste asemanatoare?

Astept sa-mi spui povestea ta, iar eu cu siguranta ca o sa-ti spun si alte istorioare.

Te invit acum sa urmaresti inregistrea lui Zig Ziglair- Ways to Succes si sa incepi sa lucrezi la realizarea viselor tale.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=04s3Qk8s_L4

One thought on “PUTEREA COACHING-ULUI”

  1. frumos spus…

Add a Comment

Your email address will not be published.