Intenția!

 

 

Rezultatul zilei este rezultatul intenției pe care ți-ai pus-o peste zi. Asta am înțeles în ultimii ani. Este aplicabilă atât pe plan personal, cât și pe plan profesional.

Acum câțiva ani am întâlnit această noțiune, intenția. A fost o mare supriză să constat că dacă înveți să folosești intenția aceasta chiar funcționează și îți indeplinești mult mai ușor obiectivele.

Pentru a avea o zi cu tonus ridicat putem sa punem o intenție in aceasta direcție.

Imi pun deobicei intenția să mă bucur de ziua pe care o încep și îmi mai pun intenția de eficiență.

Am învățat să folosesc intența și zilele arată exact așa cum mi-am propus.

Mai jos sunt câteva din definițiile intentiei.

Wikipedia- Intenția este o stare mentală care reprezintă un angajament de a duce la îndeplinire o acțiune sau acțiuni în viitor. Intenția implică activități mentale precum planificarea și gândirea anticipată.

„”Joseph Vitale, profesor spiritual, cunoscut pentru apariția sa în filmul The Secret și autor al Attractor Factor și Zero Limits, spune că : “O intenție clară este o premoniție clară, susții ce se va întampla.”

Dr. Wayne W. Dyer (1940-2015), psiholog, educator și scriitor american, în cartea sa Puterea intenției scrie: “ Intenția este ceva ce cred că putem simți, cunoaște la care ne putem conecta și în care ne putem încrede. Este o cunoaștere interioara pe care o percepem explicit, dar care totusi nu poate fi descrisa cu adevărat în cuvinte.”

„Definiția dată de Andy Szekely, în tabăra Self Mastery este :” intenția este un proces de combinare a trei componente: dorințe, convingeri și așteptări. Cele 3 componente ale intenției odata armonizate, vor funcționa drept creatori de stare potrivită pentru îndeplinirea oricărui obiectiv”.”

„Din aceeasi carte ( Puterea Intenției): “ Fie că îi spuneți Dumnezeu, Spirit, Sursă ori intenție, fiți conștienți că gândurile voastre rele vă slăbesc, iar gândurile bune vă întăresc legătura cu ea.”

Zoia Zarnescu, coach și trainer specializat în conducerea grupurilor de învățare experiențială spune ”Cu căt pașesti mai devreme pe calea intențiilor tale, cu atăt mai usor îți este apoi în viață sa îți urmezi viziunea și misiunea.”

Sunt destule reguli ale societății în care trăim care ne destabilizează de multe ori, de ce să ne mai destabilizăm si noi cu propriile noastre gânduri. “

Extras din „Călătoria Spre Sfinx- Cele 9 învătături pe drumul spre obiectiv”

Lucru cu intenția mi-a adus acum câțiva ani un parteneriat pe care îl căutam de mult. Știam cum vreau să arate parteneriatul, dar tot timpul îmi schimbam ideile. În momentul când am fixat clar intenția, făra prea mare efort a apărut și parteneriatul.

Aici îl poti viziona pe Dr. Wayne Dyer vorbind despre intenție.

 

Sper că îți este util și să știi că merită să lucrezi cu intenția.

 

Tu ce poveste vrei să ai despre intenția unei zile?

 

Spor și încredere,

 

Gabriela

 

One thought on “Intenția!”

  1. […] Imi pun o intentie de eficiență pentru acea zi ( vezi articolul despre Intenție). […]

Add a Comment

Your email address will not be published.