Cum să ne împrietenim cu frica!

 

Cum să ne împrietenim cu frica? Parcă aud: dar asta chiar nu e posibil.

Pot să-ți spun sigur că este posibil.

Să îți dau un exemplu.

Mie îmi este frică de apă. Dar cu toate acestea am vrut să fac scufundări. Și ca să îmi înving frica am mers într-o vară la un centru profesionist de scuba diving în Grecia unde am făcut scufunđări.

Am avut șansa să întâlnesc niște oameni profesioniști și pasionați care au lucrat cu mine. La prima întâlnire cu instructorul era să leșin de frică. Imaginați-vă că vă este frică de apă, dar ați hotărât să încercați, mergeti la un centru și în fața voastră apare un „ lup de mare” sau cel puțin așa l-am văzut eu pe instructor: un tip masiv, cu mușchi, cu un păr lung , cu fața arsă de soare și foarte impunător. După ce că îmi era frică, el îmi inspira tot frică. I-am spus doar atât: nu știu să înot, iar el mi-a răspuns răzând, nici eu.

După acest moment am început să râdem amândoi și să ne vedem de treabă, adică de scufundări. Mi-a plăcut să fac scufundări, am mai încercat și altă dată și aș vrea să mai încerc. Scufundările sunt despre a aduce atenția la tine și despre a te concentra la ce este important. Orice greșeală te poate costa viața. Recomand să încerci pentru că este o altfel de experiență.

Ce am făcut de fapt a fost să îmi înfrunt frica și să merg mai departe. A fost despre a mă împrietenii cu frica.

Dr. Ron Jenson în cartea sa „ Piramida Succesului” explică într-o conversație imaginară cu mintea lui pe care o numește Ruth cum să ne tratăm frica sau provocările:

„Discutam despre cum ar trebui să procedeze cineva confruntat cu o dificultate sau cu o luptă. La un moment dat, Ruth mi-a zâmbit și mi-a spus: „Ar trebui să o trateze ca pe o prietenă.”

„ Cum adică?” i-am replicat.

„ Ar trebui să-și trateze problema cu prietenie, Ron. Să și-o însușească. Să o accepte. Să o vadă ca pe o oportunitate, nu ca pe un obstacol.””

Ron Jenson, ne invită să tratăm toate problemele cu prietenie, să ne luam fricile și să le facem prietenii noștri.

E un mod mult mai simplu să întâmpinăm problemele ca pe niște prieteni.

Ai aici un material video în care dau mai multe detalii, inclusiv un exercițiu pentru a te împrietenii cu frica, pe care îl fac și cu clienții mei de coaching și pe care ți-l recomand și ție.

„Fă lucrurile de care îți este frică și frica va avea o moarte sigură.” Dr. Ron Jenson

 

Tu ce poveste ai despre frici?

 

Spor și încredere să ai,

Gabriela

 

P.S: Te invit să te abonezi pe site-ul www.gabrielachiriac.ro, pe facebook sau youtube, unde mă găsești cu același nume că să fi la curent cu toate noutățile.

 

 

 

 

 

Add a Comment

Your email address will not be published.