Absolut orice

 

“Absolut orice” este numele unui film. Un film in care vedem ce se intampla atunci cand ne dorim orice.

Personajul principal isi doreste pe rand o multime de lucruri atat bune , cat si mai putin bune.

Uitandu-ma la film mi-am amintit de o zicere care spune: daca Dumnezeu ne-ar da tot ce ne dorim s-ar putea sa nu ne placa.

Dar oare stim ce vrem de fapt?

Unii dintre noi vrem bunuri materiale, altii vrem sanatate, altii vrem timp, altii vrem sa calatorim, altii vrem sa fim fericiti.  Si lista continua.

De fapt daca am sta sa ne gandim nu prea stim ce vrem, nu prea ne e clar cum vrem sa arate viata noastra, job-ul nostru, afacerea noastra.

Acum catva timp ma gandeam cum arata o zi ideala din viata mea.

Cand am inceput sa pun pe hartie ceea ce imi place in viata mea, am descoperit ca acum imi traiesc mare parte din acele lucruri care imi compun o zi ideala. Bineinteles ca mai am de adaugat, dar sunt pe drum si calatoria pe care am inceput-o se arata a fi una foarte frumoasa. Dar am ajuns la am trai viata cum mi-o doresc dupa ce am visat la ea.

Pun aceasta intrebare si clientilor mei de coaching: Cum arata o zi ideala din viata ta?

Nu intotdeauna exista un raspuns, dar completez cu :

Daca ai putea sa faci absolut orice, care ar fi acele lucruri pe care le-ai face ca sa ai o viata asa cum ti-o doresti?

sau

Ce ai nevoie ca sa fi fericit?

Par intrebari simple si probabil ca te gandesti: sti ce, am altceva mai bun de facut decat sa ma gandesc la cum sa fiu fericit. Oricum in aceasta lume este imposibil.

Nu te contrazic.

Opreste-te.

Stai si gandeste-te. Viseaza la cum arata o zi ideala din viata ta?

Pune pe hartie gandurile si apoi contempla si simte ce ai scris. Cum ai putea sa faci sa ajungi acolo? De ce ai nevoie sau de cine ai nevoie sa iti traiesti viata pe care ti-o doresti?

Este un exercitiu simplu si frumos de gandire. Doar imagineaza-ti cum ar fi sa iti traiesti fiecare zi asa cum ti-o doresti. Pentru ca va veni o vreme cand visele ti se vor indeplini.

Spor si incredere,

Gabriela Chiriac

 

 

 

Add a Comment

Your email address will not be published.