Siguranța salvatorului!

Am auzit de curând această expresie – siguranța salvatoruui – de la un amic pasionat de activități de salvare și donare și foarte implicat în astfel de activități. Discutam împreună despre evenimentele trecute și actuale și îi spuneam că cei care salvează, donează ajung la epuizare și nu sunt atenți la ei.

 

Amicul meu auzindu-mă mi-a răspuns, că în acțiunile de salvare primul lucru pe care te concentrezi este siguranța celui ce salvează. Am rămas surprinsă la auziul acestor cuvinte și am făcut câteva căutări pe internet pe această temă.

Ce am constat este că sunt două lucruri la care sunt atenți salvatorii: la singuranța salvatorului și la siguranța zonei, după care se trece la operațiunea de salvare propriu-zisă, dar cu ochii pe cele 2 enunțate mai sus.

De ce m-am gândit să îti scriu despre aceasta temă, este pentru că cel puțin în ultimii ani atât eu, cât și cei din jur ne-am concentrat pe a ajuta pe alții.

Este foarte bine și este de apreciat, dar ne-am uitat pe noi.

Este un citat care spune: „Energia se aduce acolo unde atenția se concentrează!”

Probabil dacă ne-am opri câteva secunde am avea timp să conștientizăm că așa este.

Ca să ajutăm, ca să salvăm avem nevoie ca noi să fim bine din punct de vedere al resurselor energetice, emoționale, fizice și nu în ultimul rând materialele.

Ce îți propun este să te întrebi:

  1. Am asigurate resurse de trai și de desfășurare  a activității mele profesionale pentru următoarea perioadă?
  2. Am asigurate resurse pentru următoarea perioadă (6 luni, 12 luni) la firma mea?
  • Am asigurate resurse pentru următoarea perioadă (6 luni, 12 luni) pentru familia mea?

Când îți pornești un business nou că să nu devii stresat și să nu ai coșmaruri, specialiștii și cei cu experiență recomandă să nu te aștepți să ai rezultate mai devreme de 1 an sau 2 ani. Dar în cei 2 ani tu ai nevoie de resurse ca să pui business-ul în funcțiune și ai nevoie să trăiești.

Cu cât atenția se duce în altă parte decât cea care este importantă pentru tine cu atât activitatea ta va obține rezultate mai scăzute.

Ce vreau să spun este că nu poți ajuta pe nimeni pâna nu te ajuți pe tine, firma ta, familia ta, comunitatea din care faci parte, după care poți să îi și ajuți pe alții.

Personal lunar cotizez la organizații caritabile și ele dau mai departe ajutorul acolo unde este nevoie. Donez timp, bani, energie, dar dupa ce eram să dau faliment personal am învățat sa îmi getsionez mai bine toate acțiunile. Nici efortul meu nu este mare și nici aceste organizații nu se chinuie să adune ajutoare în ultimul moment.

Nu uita: „Energia se aduce acolo unde atenția se concentrează!”

Spor și încredere să ai în tot ceea ce construiești.

Cu drag,

Coach-ul tău,

Gabriela

Add a Comment

Your email address will not be published.