„Curățenia de primăvară!”
E perioada de dinainte de Sărbătorile Pascale când ca și tradiție facem curățenia de primăvară.
Da o să spui: mă lași cu curățenia de primăvară, când am alte probleme. Doamne, cum le mai așează universul.
Exact ăsta este motivul pentru care scriu acum despre „ curățenia de primăvară”. E cea mai bună perioadă din an si la propriu și la figurat. Tu alegi ce vrei să faci: să faci curat sau să te afunzi cu și mai multe bagaje peste tine.
Când spun „curățenia de primăvară” am în vedere mai multe lucruri:
- Curățenia fizică din spațiile pe care le folosești
îți recomand (cel putin eu așa fac) să te uiți ca un observator în casa în care locuiești, în biroul tău, în garajul tău, în bibliotecă, în toate camerele din casă, în dulapuri, la haine, pantofi, în calculator e.t.c și să se te gândești la ce folosești, ce ai nevoie și ce ar fi de dat sau donat.
Un spatiu aerisit îți va da posibilitatea să vezi lucrurile altfel, vei fii mai creativ și vei găsii alte modalitati de depozitare. Fă curat căt poți de des și folosește substanțe organice.
Fac lunar lucrul acesta și tot timpul mai am ceva de aranjat. În programul pe care îl derulez anual „ Eu sunt creatorul” lucrăm la nivel de detaliu ceea ce am scris mai sus.
Se spune că ordinea din jur reflectă ordinea din cap. E valabil și invers.
Să nu uităm să ne spălăm ferestrele pentru că prin ele primim lumină în case.
- Curățenia fizică personală
E un bun moment să te uiți la tine ca la cel mai bun prieten al tău/ prietenă a ta și să te gândești care ar fi cel mai bun sfat pe care ți l-ai putea da și care te-ar ajuta să trăiești așa cum dorești.
Am practicat și practic des acest exercitiu. Îl fac și cu clienții mei de coaching. La un moment dat după ce mi-am pus întrebarea ce sfat mi-aș da, mi-am răspuns: schimbă rutina de dimineață. Mi-a luat multe luni până am reușit să o schimb, dar dupa ce am început s-a produs o schimbare în lanț care mi-a adus multa energie și multe rezultate inclusiv pe zona de business.
In aceasta „curățenie fizică” intră și modul cum ne alimentăm, câtă mișcare facem, câtă și ce fel de apă bem, ce vitamine și minerale luăm, cu ce ne spălăm, tot ce ține de corpul fizic.
Personal merg pe jos zilnic, mă straduiesc să fac 15.000 de pasi, uneori reușesc, alteori nu. Merg la sală și mă antrenez cu un coach, folosesc vitamine si minerale de la Nutrilite, am un plan de alimentație cu mai putin carbohidrati, beau apă filtrată cu eSpring, folosesc produse cosmetice de la Artistry Toate mi le comand pe online. Fac economie de timp și bani și am resurse pentru alte activități.
- Curățenia fizică mentală
„Orice mintea își poate imagina și concepe, ea poate obține.” Napoleon Hill
Gestionarea gândurilor, mai ales în perioadele de criză nu este deloc ușoară.
Nu este imposibil, dar e nevoie de antrenament zilnic și susținut.
Toată lumea are gânduri negative, mai ales pentru că ne influenteză mediul, dar succesul este să știi cum să treci peste ele.
Un prim pas este conștientizarea,
al doilea întreabă-te cu ce mă ajută,
al treilea acceptă că le ai, doar esti om și
al patrulea cum pot să îl schimb sau cum pot înlocui acel gând negativ.
Daca reușim să ne mutăm focusul de pe gândurile negative pe cele pozitive vom vedea sigur oportunitățile.
Cum faci asta: citește și ascultă-i pe oamenii care au reușit, ca să te inspiri, i-ați un coach să te însoțească, apelează la un grup de susținere sau orice altceva te ajută.
- Curățenia fizică emoțională
Ce emoții și gânduri ne apucă, atunci când toți în jur au probleme, de nu mai știi ce să faci ca să reziști.
Acceptă că le ai și fă ceva ca să scapi de ele. Dacă poți părăsește spațiul, mai ales partea de internet și fă ceva ca să ai o bună dispoziție.
Ascultă muzica, fă meditație, bea multă apă, danseaza ( e metoda mea preferata), uită-te la filme de comedie, joacă-te, zâmbește sau orice îți ridică starea. Starea de bine dă o imunitate bună și ține farmaciile departe.
Oamenii de succes își alocă între 1h- 2h ca să intre intr-o stare de bine înainte de orice activitate inclusiv cea de business.
Tot ce scriu face parte din practica mea zilnică.
Îmi doresc ca ceea ce am scris să îți fie util.
Mă pregătesc și mă antrenez de ani de zile. La început mai mult pentru că am făcut parte din câteva grupuri, după aceea a devenit un obicei, iar acum îmi dau seama că m-am pregătit pentru momentele când am cea mai mare nevoie de această „ curățenie de primăvară”.
Sunt recunoscătoare mentorilor mei Andy Szekely, Romeo Cretu, Zoia Zarnescu, comunității Bootcamp University și partenerilor mei de business și comunitătii N21 pentru instalarea acestor obiceiuri. Am văzut de-a lungul timpului ce mult m-au ajutat și am continuat. Continui să mă antrenez. Nu am întrerupt nimic din ceea ce fac zilnic, dimpotrivă mă simt mult mai bine când știu că am resurse interioare pe care le folosesc oricând.
Unul din mentorii mei Nancy Dornan, fondatoarea Network 21 spune: „ sapă fântana înainte de a-ți fi sete”.
Tu ce poveste ai despre „ curățenia de primăvară”?
Spor și încredere să ai,
Gabriela