O abilitate ascunsă, care face toți banii!
Nu mi-a crescut coeficentul de inteligență, dar mi-a crescut inteligența emoțională după ce am dezvoltat această abilitate ascunsă care face toți banii!
Din rubrica nu sunt mai inteligentă, dar mă străduiesc să învăț mai mult, face parte și abilitatea pe care am dezvoltat-o în ultimii 11 ani si pe care vreau să ți-o aduc în atenție.
Te-ai întrebat vreodată de ce unii oameni par așa relaxați când se adresează unui grup?!
Dar, de ce rămâi cu mesajele de la anumiti vorbitori?!
Ne uităm surprinși cât de bine vorbesc unii oameni, cât de bine se conectează cu cei din jurul lor, cât de bine le merge pentru că sunt vorbitori la diverse evenimente, dar nu știm ce stă de fapt in spatele lor. Nu știm care este acea abilitate ascunsă pe care o au. Presupunem că au un coeficient de inteligență mai mare, dar de fapt ei au învățat să folosească inteligența emoțională.
Cred că nu există persoană care să nu trebuiască să vorbească în fața unui grup de oameni. Poate fi la examen, poate fi în cazul unui interviu, la o ședință sau poate ține o prezentare într-un anumit context.
Dacă ești antreprenor sau manager cu atât mai mult ai momente în care ești obligat să te adresezi unui grup.
Ți s-a întâmpalt vreodată să uiți ceea ce ai de spus sau să crezi că ceea ce ai transmis a ajuns la participanți?!
Dacă nu ți s-a întâmplat felicitări, înseamnă că stăpânești arta vorbitului in public.
Dacă da, stai liniștit că nu ești singurul.
Personal până prin 2010 mergeam la diverse întâlniri și conferințe și tineam diverse prezentări.
Credeam că mă pricep. Mare greseală.
Am primit confirmarea că nu stiam ce fac în urma unui feedback, pe care l-am primit după o prezentare despre networking la Casa Poporului – Palatul Parlamentului.
Ce s-a întâmplat după aceea: nu am mai vorbit în public un an pentru că nu mai aveam încredere în mine și spuneam tuturor că nu mă pricep.
Toate acestea până într-o zi, când aceeași persoană care îmi dăduse feedback-ul, pe care eu nu am știut să îl înterpretez corect, m-a invitat să vorbesc despre mentoring la o conferință a femeilor de afaceri.
Cum probabil presupui am fost șocată când am primit invitația. La început am refuzat, dar la insistențele persoanei am cedat și am confirmat.
Ce a urmat la conferință, pentru mine a fost butonul care a declanșat ce a urmat: să învăț să vorbesc profesionist în public.
La conferința respectivă, imaginează-ți că am avut emotii cât un bloc zgârie nori, mi-au tremurat mâinile, nu mai aveam voce, mi-au transpirat mâinile și parcă toți mă vânau. Acela a fost momentul când am luat decizia personală: trebuie să învăț să vorbesc profesionist în public! Mi-am spus în sinea mea: gata până aici! Trebuie să fac ceva să nu mai am asemenea emoții!
Am început căutările și am dat peste programele de public speaking, create de Andy Szekely respectiv Speaker Elite și tabăra Speaker Mastery.
Le-am urmat pe ambele și sunt recunoscătoare că am avut marea șansă să lucrez personal cu Andy Szekely, Zoia Zarnescu, Romeo Crețu și Augustin Magicianul.
Aceștia fac parte acum dintre mentorii mei și pot spune că am fost privilegiată să beneficiez de anii de experiență a fiecăruia dintre ei.
Am avut șansa să fiu colegă cu Calin Iepure , Ovidiu Oltean, Paul Ardeleanu, Laszlo Fodor, Remus Bălan și de la fiecare am învățat ceva.
Între timp am devenit facilitator, antrenor de vorbire în public în programul Speaker Elite, creat de Andy Szekeley pe care te invit să nu îl ratezi și care începe pe 7 octombrie. La înscriere completează, recomandare Gabriela Chiriac, ca să primești prețul prefențial cu discount.
Pot spune că sunt un antrenor de vorbire în public mai bun decât un vorbitor. Dar, nu putem fi perfecți.
Am avut ocazia să antrenez oameni de succes care la rândul lor împărtășesc din ceea ce stiu si ceea ce sunt si o fac cu mare drag.
Îi menționez doar pe câțiva: Mariscu Daniela , Cristina Baranescu, Elena Tambrea , Madalina Orian Ana Maria Toader, Flavia Popa, Adrian Genes , Stefan Popa , Podaru Stefan , Alina Dragan, Delia Gavriliu Oprea.
Am lucrat împreună cu alti colegi i-am antrenat pe: Mihai Mihalcea, Eusebiu Burcas, Irina Vasilescu, Bogdan Grosu , Ioana Grosu. Lista este atât de lungă și nu pot să îi enumăr pe toți. Sunt onorată că am putut și pot contribui la antrenarea acestor oameni, care contribuie la dezvoltarea altor oameni.
Ce am vrut să îti aduc în atenție este că nu este un lux să vorbești în public, ci acum cu social media este o necesitate. Vorbitul în public este acea abilitate ascunsă despre care nu vorbesc cei ce țin prezntări, dar de care avem nevoie fiecare dintre noi.
Iată câteva beneficii pe care le obții dacă înveți să vorbești în public:
1. Înveți să lucrezi cu publicul și să comunici cu el
2. Înveți să îți gestionezi emoțiile.
3. Îți crește încrederea în tine
4. Înveti să transmiți un mesaj clar cu care să vinzi
5. Îți dezvolți inteligența emoțională
6. Îți crește stima de sine
Sper că ți-a fost util ceea ce am scris. Mulțumesc că ai citit.
Dacă consideri că ar fi util, poți să îl distribui prietenilor tăi si te invit sa te abonezi la site ca să fii la curent cu ceea ce postez.
Te astept la o discutie!
Gabriela,
Expert în coaching si transformare antreprenorială